Un gran pas pel futbol americà femení

L’Olga Sotillo i la Cristina Gómez, ambdues madrilenyes de 16 anys d’edat, han fet història en convertir-se en les primeres jugadores de futbol americà que poden disputar un partit oficial en un equip masculí a Espanya més enllà de la categoria cadet,  després del seu debut amb l’equip masculí júnior dels Black Demons de Las Rozas.

Resultat d'imatges de Olga Sotillo y Cristina Gómez

El camí d’aquestes esportistes per aconseguir el seu gran objectiu no ha estat gens fàcil, ja que la Federació Espanyola de Futbol Americà (FEFA) només permet els equips mixts fins els 15 anys. A partir d’aquesta edat, els nens i les nenes han de competir per separat. Per una altra banda, la poca importància i el poc prestigi del futbol americà femení a Espanya fa impossible la realització d’una competició d’equips júnior compostos exclusivament per nenes. Arran d’això, l’Olga i la Cristina, es veien obligades a abandonar aquest esport fins els 20 anys, ja que és necessària aquesta edat per introduir-se a la categoria sènior.

Per solucionar aquest problema, els clubs espanyols van sol·licitar a la FEFA que s’ampliessin els equips mixts a totes les categories inferiors. Finalment, desprès de vàries setmanes a l’espera d’una resposta, a escassos dies de començar la competició, l’Álex Álvarez, coordinador del planter i jugador del primer equip, va informar a les dues noies que podien participar a l’equip masculí júnior del club.

El president del Club Black Demons, José Manuel de Diego, va assegurar que la participació d’aquestes dues jugadores forma part de la filosofia integradora i inclusiva que el club va implantar a les últimes temporades. A més, afirma que el seu objectiu és mostrar que aquest esport, més enllà de la duresa i força que pugui requerir, és un esport d’estratègia en el qual els perfils dels jugadors i les seves diferències en el
desenvolupament físic tenen sempre un espai en qualsevol alineació.

Pel que fa a les nostres protagonistes, han contribuït a que l’esport femení pugui avançar una mica més al trencar una altra barrera: el futbol americà.

Raquel Soldado i Ismael Guardeño

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: