Trafincant de marihuana detingut dues vegades en tres dies

El passat 4 de novembre a les 6 de la matinada, a la urbanització de Can Farell de Lliçà d’Amunt, es va produir un incendi a un habitatge. Els veïns van alertar els serveis d’emergència de les flames i petites explosions que sorgien de la torre elèctrica del jardí de la casa. Efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Caldes dels Mossos i de la Policia Local de Lliçà d’Amunt hi van acudir i van procedir a entrar al domicili per tal d’extingir el foc. Abans d’entrar van picar a la porta, però al veure que ningú obria, van entrar per la seva pròpia mà.

Un cop van accedir a l’espai de l’habitatge d’on sorgia el foc van poder comprovar que aquest era causat per una sobrecàrrega a unes instal·lacions de condicionament d’aire destinades al cultiu de marihuana. A aquella mateixa habitació, van poder comprovar que hi havia un total de 1.078 plantes i diverses eines per al pes i tractament d’aquesta droga.

En aquell precís moment no van poder detenir al responsable d’aquelles instal·lacions però, aquell mateix dia a les 2 del migdia, mentre la Unitat d’Investigació dels Mossos de la comissaria de Granollers vigilava l’habitatge, un home de 47 anys i de nacionalitat cubana va apropar-se a la casa i va afirmar que ell hi habitava allà.

L'interior de la plantació descoberta gràcies a un incendi a Can Farell

Interior de la plantació descoberta a Lliçà d’Amunt

Va ser llavors quan van procedir a la seva detenció i se’l va acusar d’atemptar contra la Salut Pública i de defraudació del fluid elèctric ja que, tal com els tècnics van poder comprovar, tot el subministrament que rebia la seva instal·lació estava potenciat per energia que provenia d’una connexió il·legal. A més, van adonar-se que l’home ocupava aquella casa ja que realment era un edifici que pertanyia al banc. Finalment, el detingut va quedar en llibertat amb càrrecs.

No obstant això, desprès d’obtenir l’autorització judicial, els Mossos van poder fer un registre més exhaustiu de la casa i, van poder comprovar que hi havia tres habitacions destinades al conreu de la marihuana.

Però, per si això no fos suficient, la sorpresa dels agents es va fer encara major quan, tres dies després, l’home que va ser detingut en primera instància, va tornar a acudir al domicili acompanyat de quatre individus més. Aquests, van trencar el precinte policial i es disposaven a reactivar la plantació.

Malgrat els seus intents, la policia va aconseguir detenir-los i els va prendre declaració. Ara es troben a l’espera que el jutge dicti una data per al judici.

Ismael Guardeño i Paula Pajuelo 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: