L’incendi més devastador de la història de Califòrnia

El dijous 8 de novembre, Califòrnia va ser testimoni de l’incendi qualificat com el més devastador de la història de l’Estat. Tot va succeir el matí d’aquell dia quan un foc es va iniciar a la localitat de Paradise, un poble de 26.682 habitants pertanyent al comptat de Butte. Aquest incendi, que ha estat batejat sota el nom de “Camp Fire”, ja havia arrasat 40.500 hectàrees el dissabte pel matí. I a més, estava difícilment controlat en un 20%, tal com va informar el Departament de Bombers de Califòrnia (Cal Fire). Aquests, per la seva part, calculen que es necessitaran tres setmanes per tal de controlar totalment l’avanç de les flames.

Resultado de imagen de california fire

Incendi a la localitat de Paradise, CA (EE.UU)

Encara no s’ha pogut determinar la causa oficial de l’origen de l’incendi però segons el diari local The Sacramento Bee explica, els responsables de subministrament elèctric van informar a les autoritats estatals de que es va produir un tall de llum prop del lloc on es va originar el foc. No obstant, el president del govern Donald Trump va publicar un tuit assenyalat que una mala gestió forestal va ser la responsable de propiciar els incendis.

Per ara, al voltant de 3.200 bombers treballen en la contenció del foc, dels quals 3 han resultat ferits. A la vegada, com a conseqüència la propagació d’aquest incendi, a les localitats de Sacramento, Malibú i Los Ángeles més de 250.000 persones ja han rebut l’ordre de ser evacuades. Com a conseqüència d’aquest fatal succés, ja es compta amb un total de 23 morts, tots al comptat de Butte, xifra que sembla que augmentarà ja que es compta amb 100 persones desaparegudes. És més, només a la zona del Paradise un total de 52.000 persones han estat evacuades i l’incendi ha arrassat amb nombrosos vehicles i més de 6.700 edificacions: centenars de llars, un hospital, una estació de servei i diversos restaurants.

Encara s’està lluitant contra aquesta terrible tragèdia però un factor que dificultarà la tasca seran els forts vents i les condicions seques que es mantindran al llarg del cap de setmana.

Resultado de imagen de paradise fire

Mapa de les zones afectades per l’incendi “Camp Fire”

D’altra banda, aquest no ha estat l’únic incendi esdevingut a l’estat de Califòrnia aquests darrers dies, sinó que també es va provocar un altre a la localitat de Thousand Oaks, a l’oest de Los Ángeles. Allà, un exsoldat va obrir foc contra un bar deixant un total de 13 morts (ell inclòs) i més tard, l’incendi anomenat “Woolsey” també tindria lloc. Aquest es propagaria de manera que cremaria 14.000 hectàrees, forçaria que s’emetés l’ordre d’evacuació de 75.000 residències i faria que es tallés l’autopista 101, la qual connecta amb la regió de Los Ángeles.

Resultado de imagen de Woolsey fire

Incendi “Woolsey” a Califòrnia

I és que aquest seguit de tragèdies ha provocat que la població de Califòrnia estigui passant per un dels pitjors tràfecs de la seva història.

 

LES CELEBRITATS EVAQUADES

Personalitats com les germanes Kim, Khloe i Kourtney Kardashian, Lady Gaga, Caitlyn Jenner, Guillermo del Toro i l’actor Charilie Sheen també es van veure afectats per l’ esdevingut a aquell Estat.

Kim Kardashian, va haver de ser evacuada junt els seus tres fills per la proximitat de les flames i per això, va publicar el següent al seu Instagram.

Lady Gaga, per la seva part, va publicar fotografies a Instagram mentre abandonava la seva residència de Malibú a la vegada que escrivia el següent al seu Twitter:

Finalment, l’actor Charlie Sheen va publicar el següent tuit per poder localitzar els seus pares:

 

Ismael Guardeño i Paula Pajuelo 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: