Assassinat a Don Benito: un guardia civil que va intentar mediar una esbatussada

El passat dijous 1 de novembre a les dues de la matinada, el Guàrdia Civil de 50 anys Juan Fancisco Lozano, va morir com a conseqüència de ganivetades d’arma blanca a la part superior del tronc. Aquestes les va rebre mentre mediava a una baralla. Quan el succés va tenir lloc, el Guàrdia Civil estava fora de servei al pub “Boston” de la localitat de Don Benito (Badajoz) on es va produir la trifulga que li va costar la vida.

Després de l’altercat, els implicats van fugir en un vehicle; segons ha detallat la Delegació del Govern. Més tard, es va trucar al 112 i l’ambulància va acudir al lloc dels fets per socórrer el ferit. Però malgrat practicar-li la reanimació cardiopulmonar (RCP) durant una hora aproximadament, no es va poder fer altra cosa que certificar la seva mort.

Després dels fets, es va coordinar la cerca dels responsables a través del 091 i des de primera hora del matí següent, es va difondre una fotografia dels germans per tal de trobar-los.

D’altra banda, segons va manifestar al seu Twitter l’alcalde de Don Benito (José Luis Quintana Álvarez), l’ajuntament de la ciutat va decretar dos dies de dol per la mort del Guàrdia Civil.

Resultado de imagen de asesinato don benito

Els tres germans identificats amb les sigles: F. G. L., A. G. L. y O. G. L detinguts en relació amb el crim de Don Benito.

Finalment, quasi 12 hores després del crim, els culpables es van entregar a dependències judicials i es va procedir a la seva detenció.

Tot seguit, romandrien prop de 48 hores a comissaria per posteriorment passar a disposició judicial. Així mateix, el Jutjat d’Instrucció número 3 de Don Benito va ordenar presó preventiva incomunicada i sense fiança per als quatre investigats.

Temps després, el dissabte 3 de novembre al voltant de les 10 del matí, els quatre detinguts van arribar en un furgó policial a les dependències judicials envoltats per un fort dispositiu policial.

Dos dels tres germans detinguts van ser investigats per homicidi mentre que el tercer i l’altre jove detingut ho van ser per encobriment. El lletrat que els va defensar, va assegurar que tots quatre acusats van ingerir una dosi d’alcohol elevada i que, per tant, era difícil dictaminar qui va ser el portador de l’arma homicida aquella nit de novembre.

Després de romandre dotze hores a dependències judicials, l’autoritat els va enviar a la presó de Badajoz passades les 21.45 hores  amb una sentència que segons el Codi Penal implicaria una condemna d’entre 10 i 15 anys als acusats d’homicidi i de 6 mesos a 3 anys pels imputats per encobriment.

 

 

Ismael Guardeño i Paula Pajuelo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: