La pell freda

Aquesta setmana, en Recomanacions, us portem la novel·la d’èxit mundial, traduïda a 37 idiomes, d’Albert Sánchez Piñol.

Albert Sánchez Piñol va néixer a Barcelona el 1965. És antropòleg i escriptor. És conegut també per la seva obra Victus, una novel·la històrica que narra, a través d’un enginyer militar, la cronologia de l’època anterior a la Guerra de Successió i la pròpia guerra. Resultado de imagen de La pell freda

La novel·la tracta d’un jove que pertanyia a les organitzacions activistes per la independència d’Irlanda, les quals s’enfrontaven a l’ocupació anglesa del país. Fart d’un bàndol i de l’altre, decideix marcar un punt d’inflexió en la seva vida i marxar com a oficial atmosfèric a una illa de l’Atlàntic. En arribar, no troba més que un far i una petita casa que li ha de servir d’habitatge. L’únic habitant de l’illa no surt a rebre’l. Se’l troba al far i li pregunta per l’antic oficial atmosfèric, amb el qual ha de fer el relleu. No dona cap resposta sobre aquest tema i es mostra distanciat. Al fer-se de nit, viurà el pitjor dels seus malsons en la realitat. El futur que el depararà el farà qüestionar-se els valors humans i haver de decidir-se entre eleccions vitals.

Arnau Marcos i Sergio Fernàndez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: