Viatgem a Egipte!

Egipte, oficialment República Àrab d’Egipte, és un estat de l’Àfrica nord-oriental. Amb una extensió d’1.020.000 km i amb una població de més de 95.000.000 milions d’habitants. Egipte és un dels Estats més poblats del continent africà. La gran majoria de la població viu a les vores del riu Nil. El país és famós per la seva antiga civilització i per alguns dels seus impressionants monuments, com ara les piràmides, el temple de Karnak o la Vall dels Reis. A hores d’ara, Egipte és àmpliament considerat el principal focus polític i cultural del món àrab.   

Llocs més visitats:

El Caire:

És la capital d’Egipte. Està situada al nord del país i la creua el riu Nil. És capital de la governació del Caire. Malgrat que el Caire és el nom oficial de la ciutat, en àrab egipci se l’anomena Masr, que és el nom que rep tot el país.

Resultat d'imatges de el caire

Resultat d'imatges de el caire

 

 

 

 

 

 

Luxor:

Luxor​ o Lúxor és una població egípcia edificada sobre les ruïnes de la ciutat de Tebas, la que va ser capital de l’Imperi Nou de l’Antic Egipte, i capital de l’IV nomo de l’Alt Egipte. Està situada en la ribera oriental del ric Nil, uns 200 km al nord de la primera cataracta (Asuan). La seva població és de 451 318 habitants.

Resultado de imagen de luxor ciudad       Resultado de imagen de luxor

Xarm el-Xeikh:

És una ciutat i un important port comercial i turístic situats a l’extrem sud de la península del Sinaí, a la Governació del Sinaí del Sud d’Egipte, a la franja costanera al llarg del Mar Roig amb una població aproximada de 35.000 habitants.

Des de 1985, la ciutat és un popular destí de vacances (especialment per als submarinistes afeccionats que hi troben una infraestructura agradable i un mar d’aigües transparents).

Resultado de imagen de Sharm el-Sheikh

Alexandria:

És una ciutat d’Egipte, capital de la governació d’Alexandria. És la segona ciutat de l’estat i el primer port pel que passen el 80% de les importacions i exportacions. Va ser fundada entre el 332 i el 331 aC per Alexandre el Gran. Va esdevenir durant l’antiguitat el primer port d’Egipte. Fou en el seu moment un dels grans centres culturals de la Mediterrània. Alexandria va ser molt coneguda per la seua Biblioteca d’Alexandria i pel Far d’Alexandria, una de les meravelles clàssiques.

Alexandria - Egypt.jpg          Resultat d'imatges de Alexandria

Política i Govern:

La República Àrab d’Egipte és governada actualment d’acord amb la constitució de 1971, aprovada per referèndum l’11 de setembre. Segons aquesta, Egipte és Estat democràtic i socialista, en què l’islam és religió d’Estat i l’àrab la llengua nacional. El govern està dividit en tres branques:

-L’autoritat executiva és ostentada pel president de la república, el cap d’Estat.

-L’autoritat legislativa resideix en l’Assemblea del Poble, integrada per membres electes -la gran majoria- i membres designats pel president.

-L’autoritat judicial recau sobre una judicatura independent.

(Actual president d’Egipte)

Clima:

La situació d’Egipte a la zona desèrtica dóna un clima àrid, llevat de la costa nord, on és temperat de tipus mediterrani sec. El total de precipitacions anuals no supera els 250 mm. El Nil és l’únic riu que drena la regió: la seva vall constitueix l’única àrea de conreu, a més de la part septentrional; les crescudes comencen al mes de juny amb les pluges equatorials, i arriben al màxim al mes de setembre; les minvades comencen al mes d’octubre, i la mínima es dóna entre el febrer i el març. L’aridesa del clima limita de gran manera l’existència de vegetació, de caràcter desèrtic, a excepció de la vall del Nil, la costa i els oasis

Resultado de imagen de rio nilo Resultado de imagen de oasis egipto

Gastronomia:

La gastronomia d’Egipte és molt variada a causa de la seva posició geogràfica que fa de pont entre la cuina africana i la mediterrània. No obstant això, en ser un país musulmà molts dels costums gastronòmics estan regides per les lleis de l’Islam.
La varietat de receptes d’Egipte és extensa, i utilitza molts tipus d’aliments. Amb una llarga història de comerç exterior, d’invasions i de dominació d’altres cultures (romana, grega, àrab, entre elles), Egipte ha adoptat moltes formes de preparar els aliments.

La gastronomia d’Egipte és coneguda pel seu sabor i el seu ús d’ingredients frescos. L’aliment bàsic en la dieta àrab és un pa anomenat Aish, que és una forma més fosca dels panets en la cultura grega. Les faves són també importants en la dieta. En un menjar àrab, podem estar segurs que hi haurà sopa, carn, verdures, pa, amanida i arròs o pasta.

 Resultado de imagen de platos tipicos egipto

Moneda:

En l’actualitat, la moneda d’ús a Egipte és la lliura egípcia. Aquesta es divideix en 100 piestras o 1.000 milliemes. El seu codi és EGP i la seva abreviatura LI, que provingui  del francès livreégyptienne. Quant al seu símbol, se sol utilitzar I£. En egipci, la moneda es diu ginaih. En les monedes i bitllets egipcis trobem múltiples referències a l’Antic Egipte. Per exemple, en la moneda de 50 piastres apareix Cleòpatra i en la d’1 lliura la màscara de Tutankamón.

Resultado de imagen de moneda i billetes de egiptoResultado de imagen de moneda i billetes de egipto

 

Cristian Urquieta i Zoel Fernandez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: