Intent de suïcidi a Catalunya

Durant aquesta setmana s’ha detectat un intent de suïcidi per part d’una alumna de secundària que seguia un macabre joc que ja vam explicar fa relativament poc.

Aquest és un tros de l’anterior notícia:

Promogut per la web russa Vkontakte planteja diferents reptes en els quals el risc i la dificultat van en augment en pujar de nivell. Entre els desafiaments que proposa la pàgina estan: saltar al buit des de grans altures, veure pel·lícules de terror el dia sencer fins a autolesionar-se o romandre llargs períodes de temps desperts.

Una de les proves més macabres és la que consisteix a gravar-se en la pell amb un ganivet la balena que representa el joc. La meta per als jugadors seria arribar al nivell 50, grau en què el participant haurà de suïcidar-se.

Les barraques digitals, Joel Martín i Judit Costa

Notícia completa:

https://lesbarraquesdigitals.com/2017/03/03/la-balena-blava/

Doncs, aquest joc ja ha arribat desgraciadament a Catalunya per mitjà d’aquesta noia de 15 anys. L’adolescent va començar a fer els primers reptes, però, afortunadament, la família de la menor s’adonà dels successos i la noia es troba en un centre psiquiàtric per a menors actualment.

Segons es pot veure, a Rússia hi ha hagut aquests anys un fort augment de suïcidis per part dels menors i encara no se sap si és a causa d’aquest “joc”.

I no solament a Rússia, a Colòmbia es creu que 3 menors han pogut morir a causa de la “Balena Blava”.

Esperem que aquesta notícia conscienciï a tota persona que no participi en aquest “joc” que es difama per les xarxes socials.

Judit Costa i Andrea Barato

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: