Consells per dibuixar

Aquesta setmana en la secció Pregunta’m us donarem consells per dibuixar, ja que molta gent li agrada però no sap com millorar.

No us preocupeu si no us surten bé els dibuixos, perquè com més dibuixeu, millor us quedaran i no cometràs tantes errades com quan vas començar.

imagenes-dibujos-artistico-natural

Aquí et deixem uns quants consells:


1- Dibuixa cada dia, encara que sigui un petit dibuix. Et recomanem que portis una llibreta sempre a sobre per dibuixar quan et vingui de gust i perquè no se t’oblidin les idees.

2- No utilitzis la goma fins que estiguis segur/a que has acabat el dibuix.

3- Prova de dibuixar al revés. Pot semblar una ximpleria però si agafes un dibuix, el gires i el comences a dibuixar al revés, aprendràs a dibuixar millor el que veus. Per què? Estaràs més atent/a a les línies que estàs dibuixant, ja que el teu cervell no sap identificar que és el que vols plasmar al paper i es fixa en cada línia, mentre que si estiguessis dibuixant com normalment ho faries, el cervell detectaria una forma en la il·lustració que ja coneixes, com pot ser un ull, i la dibuixes com el teu cervell l’ha vist sense parar gaire atenció. Però en l’altre cas, el cervell estaria més atent al que dibuixes perquè no detecta cap forma coneguda en l’esbós.

4- Fes molts esbossos ràpids del que veus, no es necessari que quedin bé, només  són per anar agafant pràctica.

esbozos-1

5- Prova de dibuixar sense aixecar el llapis del paper. Això et servirà per veure per on has dedicat més temps en el dibuix.

6- No et passis molt de temps en un dibuix, és millor tenir molts dibuixos que no estan pas malament que un de perfecte. Amb això et volem dir que si estàs per exemple, una hora dibuixant, no la gastis només amb un dibuix, et servirà més gastar aquella hora fent un munt d’esbossos, que  només un de perfecte.

lapices001

7- No copiïs les il·lustracions de les altres persones al peu de la lletra, intenta personalitzar-les al teu gust, que et serveixin només d’inspiració.

8- Dóna la volta al teu dibuix per veure si has comès un error, ja que quan estàs dibuixant veus que la il·lustració està uniforme, però pot ser que no ho estigui i no t’hagis adonat.

9- Intenta fer-ho tot a mà, és a dir, no utilitzis regles ni cap compàs.

10- No et deixis influenciar pel que diguin els altres sobre els teus dibuixos o esbossos, encara que siguin familiars i amics. Has de poder criticar la teva feina i decidir si hi ha alguna cosa per millorar o no.

11- Dibuixa utilitzant formes, t’ajudaran a començar el dibuix.

manga02

12- Si vols dibuixar a persones, no l’has dibuixis rígides, les persones solem estar en una posició relaxada. Tampoc dibuixis línies rectes, tot el nostre cos està format per línies corbes. Les línies corbes donaran vida al personatge. També és molt important que aprenguis com funciona l’anatomia humana, perquè si no saps com funciona, tampoc la sabràs dibuixar.


Espero que els nostres consells t’hagin servit, però recorda, no estàs obligat/da a seguir-los, són consells per començar, però sempre pots fer el que vulguis. Dibuixar no és fer com faria tothom, és buscar noves maneres de donar idees, de transmetre emocions, de provar coses noves i ésser creatiu!

Joel Martín i Júlia Costa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: