Trump Trump Truuump!

I una altra vegada, Trump torna a estar notícia per tot arreu. Segurament ja esteu farts d’escoltar el seu nom per tots els llocs, però us agrada saber què passa el món i per això esteu llegint aquesta notícia.

24trump-1-master1050

Aquesta notícia serà múltiple, ja que Trump porta solament des del 20 de gener i no vol desaprofitar el temps per fer una de les seves.

Per començar, la web de la Casa Blanca sempre ha tingut dos idiomes: l’anglès (obviously) i el castellà. Ara que Trump ha arribat, ha decidit que solament la web estarà en anglès. Ja comença a demostrar que el seu comportament xenòfob no era una falòrnia. Sí, com diu Andreu Buenafuente en el seu monòleg, the racist is coming.

Deixem el vídeo per si us interessa veure-ho:

No solament ha tret el castellà en la web, sinó de totes les xarxes socials de “White House”. Seriously? Trump hauria de saber perfectament que els sud-americans són els que saben més d’anglès com a segona llengua, i no creiem que els hi sigui un problema llegir la web.

Després de fer un escalfament, seguim amb l’incomprensible Trump. 20 de gener del 2017. Fa menys d’una setmana, el divendres, un succés que va ser bombardejat per tot el món, positiu per alguns i negatiu per uns altres, es va produir el somni o malson: Trump ja és president. Això ja ho hauríeu de saber per tot el rebombori que hi va haver en tota la televisió i Internet, i perquè abans hem explicat una notícia sobre què ha fet en començar la seva legislatura. Però aquesta no és la notícia. Trump, un gran patriota del seu estimat país ha declarat aquest dia el “Dia Nacional de la Devoció Pública”. És cert que Trump sempre està interessat en els seus “americans” com els primers de tot per ell, però: no penseu que és egocèntric? Acaba de començar i per demostrar que és un bon president en comptes de parlar de temes rellevants decideix nomenar un dia de patriotisme. Bé, què es pot esperar d’ell?

A continuació, direm la notícia que ens ha sobresaltat més: la construcció del mur. Sí, sabíem ja fa temps que s’empescava Trump, però a ell com podem veure no li agrada esperar. Entre avui o demà Trump signarà l’acord per la construcció de la raó principal el seu odi arreu del món. En el seu Twitter @realDonaldTrump ha afirmat la seva intenció. Creiem que no fa falta que fem comentaris sobre aquest tema.

I per últim, breument expliquen que aquest dilluns Trump a trencat l’acord Transpacífic (TPP), és a dir, ha trencat un acord comercial que permetia a 11 països reduir-se entre ells el preu de les duanes, establir regles conjuntes per resoldre desacords comercials, registrar patents i protegir la propietat intel·lectual. Clarament, en aquell acord estaven els seus amics llatins… per què ho hauria fet…?

I aquí acaba aquesta notícia tan llarga! Volem que opineu sobre aquest tema i expresseu el que sentiu en els comentaris. Fins a la pròxima setmana!

Javi Jové i Judit Costa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: