Vols anar a Punta Cana?

Punta Cana és el nom que rep un cap situat a l’est de la República Dominicana, en la província de l’Altagracia, i en el qual se situen nombrosos complexos hotelers, la superfície total dels quals és d’uns 420.000 m². Dóna nom a l’Aeroport Internacional Punta Cana (PUJ), situat a uns 30 km cap a l’interior, en la carretera que duu des d’Higüey fins a la Romana, i que fins i tot rep de vegades més vols que el mateix Aeroport Internacional de les Américas, situat a Santo Domingo i a prop de 3 hores de carretera de Punta Cana.

2020 Los mejores destinos de playa en invierno - Punta Cana
Mar de Punta Cana

La zona de Punta Cana s’inicia a nord amb la Platja de Sorra Grossa, seguidament la famosa Platja Bávaro, Platja Uvero Alto, Platja Lavacama, Platja Macau i la Platja del Cortecito. Quan s’inicia la volta de la punta es troben les platges de Cap de Toro, Cap Engany, Punta Cana i Juanillo. El litoral de la zona de Punta Cana s’estén 95 km de costa. La part de platja més extensa és la de Bávaro, considerat pel govern de República Dominicana com tresor nacional per la riquesa de la seva flora i fauna i per les belleses naturals que allà s’aprecien.

Les platges són de sorra blanca i fina, i el mar Carib d’un suau color blau verdós, sense arribar al turquesa de les platges caribenyes situades més a sud. El mar presenta generalment onatge i la platja s’enfonsa molt ràpidament al mar. L’aigua sempre és transparent i abunden les algues en algunes àrees.

El codi postal de la regió de Punta Cana és 23302; cada regió s’identifica amb el primer dígit, i República Dominicana té un total de nou regions postals.

Ubicación de Punta Cana | Felices Vacaciones
Mapa de la República Dominicana

Plats Típics:

1. Peix i marisc

Són molt típics a les zones costaneres i molt populars en la gastronomia de Punta Cana. Hi ha diverses alternatives per preparar-los, bé sigui en forma de filet de peix, especialment si es tracta de mer o xisclo; servit a l’allada; al coco; al diable, per al que s’utilitza una salsa de tomàquet picant; o al crioll, en què es fa servir una salsa de tomàquet suau.

En aquesta localitat també es preparen altres peixos típics com el pop, el cranc, el calamar, la gamba i el lambi.

✓ RECEPTA: Suquet de peix i marisc
Peix i Marisc

2.Pica pollo

Aquest és un plat en què el pollastre empanat s’assaona i s’hi afegeix suc de llimona, el qual s’usa abans de fregir-lo i li dóna un sabor lleugerament àcid. Es recomana menjar-lo amb uns patacons (trossos de plàtan fregit) com a acompanyant.

Cómo hacer el famoso Pica Pollo (Versión Dominicano) » GoodHealthyRecipe.com
Plat de pica pollo

3.El locrio

Es tracta d’una espècie paella que pot preparar-se amb una base de carn, pollastre, porc, fruits de mar o fins i tot en un estil totalment vegetarià.

Aquest plat tradicional de la gastronomia de Punta Cana té com a base l’arròs, que es combina amb alguna d’aquestes alternatives abans esmentades.

El origen de la palabra “locrio” – elfogoncito.net
El locrio

4.Yaroa

Aquest és un exquisit plat que es prepara al forn amb carn molta, plàtan madur i formatge. No obstant això, també hi ha l’alternativa d’utilitzar papa (patata) o pollastre en comptes de la carn de res i, fins i tot, aquesta es pot preparar de manera mixta, combinant els dos tipus de carn.

Mapa de lugares para comer Yaroas en RD – Imagenes Dominicanas
Yaroa

5.El Sancocho

Aquest plat nutritiu i deliciós prové de la tradició culinària d’Espanya. És un dels més típics i populars de la gastronomia de Punta Cana i altres països de Llatinoamèrica. Per preparar-lo s’usen set varietats de carn i una combinació de papa, iuca, coriandre, plàtan i altres ingredients.

Sancocho de pollo bajo en grasa ideal para comer en invierno.
Sancocho

Llocs per visitar:

1.Excursió a Illa Saona

Entre les sortides per mar de fer a Punta Cana, destaca la d’Illa Saona, una de les més grans de República Dominicana. Són moltes les agències i buscavides que ofereixen aquesta excursió en locals i platges. El preu sol estar entre els 60 i 80 dòlars per persona i pots fer-la en un gran catamarà o petites llanxes ràpides. Illa Saona posseeix belles platges, selva, manglars i algun poble habitat per pescadors. Les parts més boniques de l’illa es troben allunyades de la zona més turística. Les embarcacions arriben totes a la mateixa platja, on la gent es banya i hi ha alguns restaurants.

Isla Saona Belleza Natural - Excursiones Punta Cana
illa Saona

2.Busseig amb Bombona

Les aigües de República Dominicana ofereixen un gran nombre de punts perfectes per al busseig. Zones de corall, grans coves submarines i restes de naufragis -alguns naturals i altres que han estat col·locats deliberadament- atrauen bussejadors procedents de tots els racons de món. Alguns dels millors punts de busseig propers a Punta Cana són:

La Cova: una immersió d’escassa profunditat que et porta a recórrer un bell circuit de coves entre alguns taurons (inofensius!) I mantarrayas.
Mònica: aquest vaixell va ser enfonsat davant la costa de Punta Cana fa 90 anys per culpa d’una tempesta. El vaixell de casc de fusta té en el seu interior material per a vies de ferrocarril, maquinària usada per a l’explotació de plantacions de sucre i molts peixos de tota mena.

Bucear en PUNTA CANA y BÁVARO con Dressel Divers
Busseig a Punta Cana

On allotjar-se?

La millor zona on allotjar-se a Punta Cana és Platja Bavarès. Aquesta exclusiva zona turística al costat de la mar alberga els hotels i complexos turístics més luxosos de Punta Cana, la vida nocturna més animada i els millors restaurants.

Bahia Principe Grand Bavaro - All Inclusive, Punta Cana – Precios  actualizados 2021
Hotel de Bavarès

En la meva opinió Punta Cana és un lloc més atractiu per visitar a l’estiu perquè podràs gaudir de les platges de República Dominicana i de la gastronomia molt més, perquè a l’estiu és quan tot l’àmbit d’oci està obert i podràs gaudir molt més.

Sergi Ávila

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: