Per fi es declararà el futbol femení com a professional

Avui tenim l’última notícia sobre el tema del futbol femení, a continuació la mostrem.

El president del Consell Superior d’Esports ha anunciat que el pròxim 15 de juny es declararà professional la Lliga femenina de futbol. Això ho va anunciar ja fa 9 mesos l’antiga presidenta Irene Lozano. Aquesta condició de professionalitat només la tenen les dues primeres categories de futbol masculí i la Lliga professional de bàsquet.

Semifinales Copa de la Reina Madrid CFF. Fc Barcelona en el estadio Burtaque Leganes Celebración Gol del Barcelona
Jugadores del Barça a la semifinal de Copa

Han estat moltes setmanes d’incertesa i, a mesura que s’acostava el final de temporada, jugadores, entrenadors i clubs havien començat a mostrar la seva impaciència per una promesa que no acabava de complir-se, tement que tot quedés en una falsa promesa.

La creació de la lliga també provoca l’elecció d’un nou president i de noves normes, entre altres. Aquesta nova temporada tindrà 16 equips oficials respecte als 18 de la temporada anterior. Els equips més destacats que estaran presents són equips com: FC Barcelona, Athletic Club de Bilbao, Reial Madrid, Atlètic de Madrid entre altres.

Una de les millors notícies per a aquestes dones que jugaran professionalment és l’augment de sou respecte el que tenen ara, 16.000 euros. També hi ha canvis en temes com la maternitat o les clàusules de les jugadores.

Personalment opino que és una vergonya que una dona que juga professionalment i fa el mateix que un jugador professional tingui un sou de 1200 euros al mes, quan el d’un jugador és d’aproximadament de 2 milions d’euros anuals. Això ha de canviar ja.

El fútbol femenino avanza en su profesionalización con la creación de la Liga Ellas
Jugadores del Barça i Sevilla donant-se la mà i mostrant respecte entre elles

Raúl Aguilar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: