L’església del mar

L’església del mar de Ildefonso Falcones de Sierra és una novel·la històrica sobre la vida de Barcelona en el segle XIV, on mentre explica la història de personatges irreals, també dóna dates importants de fets històrics barcelonins, com la construcció de la Basílica de Santa Maria del Mar o com era la vida de les persones d’aquella època. Aquesta novel·la va ser la primera publicada pel escriptor (l’any 2006) i va aconseguir ser l’obra més llegida en 2007.lesglesia-del-mar

Acabada la introducció, expliquem una mica l’argument:

Un pare i un fill esclau s’escapen de Navarcles (Bages) i es dirigeixen cap a Barcelona per buscar llibertat. Durant uns anys a la capital, la seva vida sembla molt tranquil·la, però… l’epidèmia arriba amb la revolta. L’epidèmia causa la mort del pare del fill, ja gran, Arnau (el nom del fill) es  converteix en bastaix (persona que transporta pedres de Montjuïc-Santa Maria del Mar) per poder sobreviure.

Després de la guerra civil, en la qual Arnau havia participat, estableix amistat amb un comerciant jueu, on des d’aquell moment deixa el seu antic ofici per transformar-se en canviador. Un canviador és una persona que prestava diners amb la condició de després tornar-los amb un interès. Així, amb el seu nou ofici, aconsegueix una de les majors fortunes del país. El rei li dóna el títol de noble i una muller i rep un nou càrrec: ara és el nou cònsol de mar de Barcelona.

En aquesta època, Arnau tindrà molts problemes amorosos i la Inquisició el persegueix per les seves relacions amb jueus.

Què serà del pobre Arnau? Podrà fugir de les garres de la Inquisició? Serà capaç de poder estar amb la seva persona estimada?

Si vols saber més, hauràs de llegir el llibre! La novel·la costa aproximadament 22 €, i si no ets de llibres… Tranquil! Pròximament L’església del mar tindrà la seva adaptació en sèrie! La veuràs?

Judit Costa i Alba Iglesias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: