Dove Cameron – Musipèdia

Chloe Celeste Hosterman, més coneguda com a Dove Cameron, és una actriu i cantant americana. És coneguda pels seus papers en les series i pel·lícules de Diseny Chanel, Liv i Maddie, i Los Descendientes .

Cameron va néixer el 15 de gener del 1996 a Seattle, Washingtoni va créixer a l’illa de Bainbridge juntament amb els seus pares Philip Alan Hosterman, pianista i cuiner, i Bonnie Wallace Walleance, poetessa i novel·lista, els quals més tard acabarien per separar-se. Té una germana gran, Claire Hosterman la qual és cantant d’òpera i professora de vocal. La seva família és d’ascendència francesa, russa i danesa, i a més d’anglès pot parlar amb fluïdesa la llengua franca.

La petita Dove va mostrar interès pel món de l’espectacle des d’una primerenca edat i va començar amb les seves actuacions amb 8 anys al teatre comunitari de la seva ciutat.

Amb 14 anys acabats de fer, la família Hosterman es va mudar a Los Angeles, California, on va aconseguir entrar al cor del seu institut i acabar participant en el Campionat Nacional d’EEUU. La jove, com molts altres artistes, també va patir assetjament escolar quan cursava la secundària i, segons afirma ella en diverses entrevistes, centrar-se en el seu somni, la música, va ajudar a afrontar-lo el millor possible.

Tristament, el seu pare va morir el passat 2011 quan ella només tenia 15 anys i, tot i que Chloe era el seu primer nom, Cameron va decidir canviar-lo legalment a Dove en el seu honor, ja que era el sobrenom amb el qual es referia a ella des de petita.

Abans de començar la seva etapa com a noia Diseny, Cameron va participar en series com El Mentalista, Shameless o Malibu Country.

La seva gran oportunitat va arribar al 2013, quan va ser escollida per protagonitzar una nova sèrie de Disney Channel batejada amb el nom de Bits and Pieces. Poc després de rodar el primer pilot però, aquesta va ser renomenada com a Liv y Maddie, on Dove interpretava a les dues bessones Rooney. La sèrie va tenir molt bona acollida i a hores d’ara ja compta amb quatre temporades, l’última estrenada el passat 2017. Durant el rodatge, la cantant va poder demostrar les seves habilitats vocals interpretant una versió d “On Top of the World” d’ Imagine Dragons, la qual no va trigar molt fer tornar-se viral i fer la volta al món.

 

El juliol de 2015, es va estrenar Los Descendientes, on Dove interpreta a Mal, la filla de Malèfica. La pel·lícula musical va ser un èxit immediat i es va convertir en el llargmetratge Disney més vist de l’any i la cinquena més vista en la història de la tele per cable d’EEUU. D’altra banda, la música de la banda sonora també va ser tot un èxit i les seves cançons cantades per la protagonista es van mantenir en el més alt de la llista Billboard durant mesos.

Emma Soley

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: