La reunió entre Trump i Jong Un es fa realitat

El passat dia 12 de juny, es van reunir en Singapur els dos dirigents, després de 70 anys de confrontació i de 25 intents de negociacions fallits. L’ordre del dia va ser la desnuclearització de Corea i la garantia de seguretat del règim nordcoreà.

El president i el líder del règim van signar, després de 4 hores, una declaració conjunta on es manifestaven els principals propòsits comuns. Aquesta declaració constava de quatre punts on es constatava la intenció d’establir noves relacions de pau entre els països.Resultat d'imatges de trump

Singapur va viure la tensió prèvia a la reunió que fins ara s’ha mantingut vigent entre els dos països, Estats Units i Corea del Nord. Aquesta tensió es deu a la primera cimera entre els dirigents Donald Trump i Kim Jong Un. La reunió va tenir lloc al luxós Hotel Capella, situat a l’illa de Sentosa.

L’objectiu de Donald Trump és convèncer Kim Jong Un de la desnuclearització de Corea del Nord. Això ha comportat setmanes de negociacions entre funcionaris d’ambdós estats. D’altra banda, Jong Un el que vol és tenir la garantia de seguretat al seu règim, ja que la desnuclearització podria provocar descontentament de la població i fins i tot una revolució. En aquest cas, Jong Un vol que els EUA li garanteixin protecció.

Finalment va semblar que la cita es va poder portar a terme i que no hi va haver cap problema. Però des d’un principi es contemplaven dos obstacles principals. Un era la desconfiança mútua entre els líders. L’altra, les diferents opinions envers el tema principal (la desnuclearització). Tanmateix, ja es sabia que no hi haurien cancel·lacions d’última hora pels interessos de les dues bandes. Trump sap que si se la juga, podria perdre les possibilitats d’assolir el Premi Nobel de la Pau. I Jong Un sap que arribant a un pacte aconsegueix millorar les seves relacions econòmiques amb els EUA.

Durant els propers mesos els líders hauran de continuar negociant per intentar assolir un pacte ferm i interessant per als dos països.

Cristian Urquieta i Sergio Fernàndez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: