Factor X

Aquesta setmana, a Recomanacions, us portem el programa de televisió Factor X. Està sent molt popular degut a un dels grups participants, que va crear una cançó reivindicativa i molt enganxadissa (“Cómeme el donut“).

Factor X és un programa del grup Mediaset, emès a Telecinco. Després de molts anys que es deixés de fer, el format ha tornat a reaparèixer com una manera de competir contra Operación Triunfo (de TVE) i combatre la repetitivitat del programa musical que han estat fent fins ara, La Voz (la continuïtat del qual no és clara encara).

La primera fase consisteix en unes audicions davant del jurat. Aquest, està format per quatre persones importants en el món de la música: Laura Pausini, Risto Mejide, Xavi Martínez i Fernando Montesinos. Els concursants havien d’aconseguir, com a mínim, tres vots positius dels quatre possibles. Un cop acabades les audicions, el jurat havia d’agafar els deu participants de cada categoria que més els haguessin agradat. Les quatre categories són: nois joves, noies joves, grups i adults. A cada categoria, un membre del jurat es feia responsable.

Resultado de imagen de factor x

A la següent fase, els seleccionats havien d’anar actuant i el membre del jurat responsable havia de dir si li donaven una de les cinc cadires. En cas que les cadires estiguessin ocupades i un artista sorprengués el seu coach, aquest podia substituir a algú que ja estigués assegut.

La tercera fase s’anomena “la decisió final”. Els jutges comptaran amb el consell de quatre artistes per valorar els concursants i escollir les tres persones que passaran a l’última fase. Aquests consellers que faran d’ajuda al programa són: India Martínez, que aconsellarà el Risto Mejide; Carlos Rivera, a Laura Pausini; Andrés Caballos, de Dvicio, a Fernando Montesinos; i Andrés, de Malita Nerea, a Xavi Martínez.

Després, la fase en directe. Els jutges assessoraran els seus escollits per a que aconsegueixin una plaça a la gran final. Per últim, en la final, el guanyador podrà signar el seu primer contracte discogràfic amb “Sony Music”.

Arnau Marcos i Sergio Fernàndez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: