Un home sense papers salva un nen que anava a caure d’un balcó a París

El jove d’origen malià Mamadou Gassama, que va arribar al setembre a França sense papers, ha obtingut  aquest dissabte la ciutadania per haver salvat un nen que penjava d’un balcó d’un quart pis a París. Després del seu gest, conegut pel vídeo gravat per un vianant que es va viralitzar, el president francès Emmanuel Macron el va rebre el seu despatx a l’Elisi i li ha concedit la ciutadania i una feina de bomber.

Resultado de imagen de Mamadou Gassama

Els fets van passar dissabte al districte 18è de París, al voltant de les vuit del vespre. Amb els crits de pànic dels vianants, que intentaven alertar de la presència del nen aferrat amb les dues mans a la barana del balcó, Gassama es va enfilar per la façana amb les mans i en cosa de trenta segons va escalar quatre balcons per agafar el nen, de 4 anys. Al costat, un veí de la porta del costat intentava també arribar a la criatura, però un vidre l’hi impedia.

Gassama i la criatura, van rebre després atenció mèdica. El pare del nen ha sigut detingut per haver-lo deixat sol a la casa. La mare es troba fora de París i el menor ha sigut ingressat en un centre d’acollida.

L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, va felicitar a Twitter el jove i va explicar que hi ha parlat personalment.

“M’ha explicat que va arribar de Mali fa uns mesos somiant de construir-se aquí la seva vida. Li he dit que el seu gest heroic és un exemple per a tots els ciutadans i que la Ciutat de París evidentment li farà costat de tot cor en els seus passos per establir-se a França”.

Mario Castillo i Marina Viñallonga

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: