Lasanya!

Avui en posa’t les botes us portem una recepta típica d’Itàlia, la lasanya és un tipus de pasta que se serveix en làmines, que es pot fer de moltes maneres amb carn, verdures i pescat, però avui només us ensenyaré com fer la lasanya de carn que és la més famosa.

Ingredients:

-12 làmines de lasanya
-70 grams de parmesà ratllat
-Mantega

Per al farcit:

-300 grams de carn picada (queda més sucosa amb mescla de porc i vedella)
-Mig got de vi blanc
-250 grams de tomàquet sencer pelat de llauna
-1 pastanaga
-1 ceba
-Oli d’oliva
-Surt
-Pebre

Per a la beixamel:
-50 grams de mantega
-50 grams de farina
-Mig litre de llet
-Sal
-Pebre

Preparació:

1. En una cassola escalfa tres cullerades d’oli d’oliva i afegeix la pastanaga i la ceba ben picades. Quan la ceba estigui ben daurada afegim la carn i deixem que també es dauri. Llavors tirem el got de vi i deixem que s’evapori. Després d’això, afegim els tomàquets de llauna tallats en daus i sense llavors i deixem coure la salsa durant mitja hora.

2. Mentre es cou la salsa bolonyesa podem fer la beixamel. En una paella (estri) fon la mantega i afegeix la farina. Sense parar de remoure a cap moment afegiu llet calenta fins que la salsa comenci a bullir. Afegeix la sal, redueix la calor al mínim i cuina durant uns vint minuts, en els quals has d’estar removent perquè no es formin grumolls.

3. Bull la pasta en aigua bullent amb sal i veu col·locant les làmines sobre un drap. És molt important que no es toquin, ja que s’enganxaran entre elles.

4. Ara arriba el moment de muntar la lasanya. En una font apta per al forn unta la base de mantega i cobreix la base amb una primera capa de pasta. Afegeix una capa de salsa bolonyesa, una altra de beixamel, també afegeix formatge ratllat, posa una mica de mantega i una altra capa de pasta. Continua amb l’operació fins que utilitzis tots els ingredients, finament acaba amb la lasanya amb una capa de carn, beixamel i formatge.

5. Introdueix la lasanya en el forn i cuina-la a 180 graus durant mitja hora.

Resultado de imagen de lasaña tradicional

Cristian Urquieta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: