Pot una marató córrer-se en menys de 2 hores?

Aquesta setmana a la secció de reportatge  us deixem aquest reportatge sobre si una marató pot córrer-se en menys de dues hores?

Pot córrer-se una marató en menys de dues hores? Matthew Nurse, cap del laboratori de recerca de Nike, assegura que sí. I en això estan tres campions de la llarga distància i un equip de científics. Volen aconseguir el repte al maig. El País Setmanal els ha acompanyat en aquesta exploració del límit del cos humà. La ciència i la tecnologia són ja indispensables per seguir batent rècords esportius.

Guanyar una final de natació o de piragüisme està determinat per detalls que apuren una desena de segon. L’entrenador és un analista de dades que proporcionen equips multidisciplinaris. La biomecànica, la nutrició, la medicina i els materials multipliquen el rendiment dels esportistes d’elit i auguren un horitzó de controvèrsies legals, amb milers de milions d’euros en joc.

2118 DOC Deportes tech01

Iván Pérez i Judit Costa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: