Què no fer al Japó

Has pensat anar alguna vegada al Japó? T’interessa la cultura japonesa? T’agradaria viure allà? Doncs, aquesta setmana en el Pregunta’m, us portem una notícia que us ajudarà a saber com heu de comportar-vos si esteu en aquest país i no voleu cridar l’atenció.

Comencem en 3, 2, 1…

 • QUÈ NO FER EN EL CARRER
 1. No pots fumar en el carrer, està prohibit i et pot caure una multa. L’únic lloc en què pots són en els “Smoking areas”.
 2. Els carrers del Japó solen estar molt i molt nets. Són unes persones que no embruten els espais, així que has de respectar-ho. Igualment, això ho hauries de fer en el teu lloc de residència i en altres països que visitis.
 3. No cridar: Els japonesos mai criden ni parlen alt.
 4. No fer fotos als aparadors de les botigues: Encara que siguin els aliments i menjars de mentida, els molesta que es facin fotografies.
 5. Molestar la gent amb màscara: Encara que vulguis fer-li una pregunta, és possible que marxi sense contestar-te, i no, no porta la mascareta per no contagiar-se, sinó perquè tu no et contagiïs de la seva malaltia.

 

 • QUÈ NO FER EN UN RESTAURANT
 1. Suposem que ja sabràs que el menjar al Japó es menja amb bastonets, així que hauràs d’aprendre a fer-ho si no vols ser l’únic del restaurant que no en sap.
 2. Quan acabis de menjar, no deixis els bastonets dintre del plat i mal col·locats, sinó fora o a sobre del bol (la major part de menjars se serveixen en un bol) junts.
 3. Segons el que ens hem pogut informar, al Japó menjar fent soroll és de bona educació, ja que significa que el menjar t’ha agradat. Abans de fer-ho, mirar si els altres fan el mateix, no volem que cridis l’atenció encara més.
 4. Una cosa que et pot semblar habitual però al Japó és una falta de respecte: Mocar-se. Mocar-se en un lloc públic és de mala educació però fer-ho en un restaurant és el clímax de mala educació. Els japonesos van al lavabo a mocar-se.
 5. Si vas a veure qualsevol tipus de beguda, primer has de servir als altres abans que a tu mateix. Això ho podríem fer aquí, no?
 6. Per últim però no menys important, NO donis propina als cambrers. Et pot semblar de bona educació i que al teu país significa que ha fet una bona feina, però al Japó és tot el contrari. Si deixes propina, pensaran que t’has equivocat en donar el preu o que insinues que no fan la feina com haurien de fer-ho.

 

 • QUÈ NO FER EN TRACTAR AMB LA GENT JAPONESA
 1. Ni se t’acudeixi intentar abraçar-lo o fer-li dos petons a la galta, ja que no sabran com actuar i se sentiran incòmodes.Resultado de imagen de reverencia japonesa Si no vols passar per un mal moment, la solució més correcta és donar la mà (costum internacional) o pots fer-li una reverència. Els japonesos utilitzen la reverència com una salutació de respecte. Segons la inclinació de la reverència, significa que el receptor és més important o no. Així que, com es veu en el dibuix, a un conegut el saludaràs amb el primer dibuix i al teu cap de la feina com el tercer. Encara que no facis la reverència, no passarà res, ja que els japonesos saben que aquest costum és del seu país i no tothom la fa.
 2. Diuen que els japonesos són persones fredes i tímides, però no és veritat. La timidesa i el ser fred depèn del caràcter de la persona i no del país (encara que l’ambient afecti el comportament humà). Poden semblar freds a causa que són persones molt respectuoses.
 3. Al Japó, suposem que ja sabreu, existeixen els banys termals, on qualsevol persona pot anar a banyar-se en un lloc públic. Encara que siguis estranger, has de saber que els onsen (=bany termal) tenen una política molt restringida sobre els tatuatges, i és difícil entrar, ja que els japonesos tenen molta por als tatuatges. I per què la por? Perquè els yakuzas s’han apropiat dels tatuatges i l’han transformat en un símbol seu. I et preguntaràs: Què és yakuza? Yakuza és una màfia, o més ben dit, la més gran màfia que hi ha al Japó. Aquesta màfia va aparèixer el segle XVII i actualment es dediquen a la corrupció bancària i política. Aquesta és la raó perquè els japonesos tenen por als tatuatges. I l’última pregunta que et faràs? I on pots anar si tens tatuatges? Per una banda, pots posar-te uns adhesius del color de la teva pell per tapar el tatuatge (si és petit) o, si ets estranger, alguns banys termals permeten als estrangers que tenen tatuatges entrar als banys, ja que els yakuzas solament són japonesos.
 4. Sobre la notícia anterior, NO pots submergir-te com si fos una piscina els onsen. No són una piscina, és un bany públic, no molestis la gent.
 5. Abans d’anar al Japó hauràs de comprar molts mitjons, ja que la major part de vegades estaràs descalç. A què és degut? Doncs, en temples, restaurant i casa dels japonesos has d’anar sense sabates, ja que les sabates embruten el terra. Així que, ja pots comprar mitjons bons i no portis de trencats.

Aquesta ha sigut la notícia! Esperem que t’hagi agradat! Si vols més informació, et deixem un vídeo del canal Nekojitablog:

Iván Pérez i Judit Costa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: