Detingut a Hongria un lladre de cotxes “ressuscitat”

L’home va eludir la presó el 2016 gràcies a un certificat de defunció presentat pel seu advocat.

El líder d’una organització de trànsit de vehicles, que suposadament estava mort, ha estat detingut a Hongria. L’advocat del sospitós va presentar en 2016 un certificat de defunció per lliurar-ho de la presó, ja que estava sent investigat per diversos robatoris, però a la fi d’any, va reaparèixer i va cometre nous delictes. Després d’una recerca entre Espanya i Hongria, el lladre ha estat arrestat novament.

El cas va començar en 2014, quan la policia va detenir a 15 membres d’una banda assentada a Madrid i Murcia, dedicada a robar vehicles mitjançant estafes i apropiacions indegudes. El líder del grup va passar diversos mesos a la presó preventiva, fins que en 2016, mentre seguia el procediment judicial, el seu advocat va presentar un document que certificava la seva mort a Hongria. A pesar que la policia va confirmar amb les autoritats d’aquest país que el certificat era autèntic, va considerar sospitosa la suposada mort i va seguir investigant.

A la fi de l’any passat, aquests dubtes es van confirmar quan la policia va identificar a València al capdavanter de la banda “ressuscitat”. Amb una carta d’identitat romanesa i un títol de patró d’embarcacions falsos, el sospitós va llogar una embarcació de luxe i es va apropiar d’ella. Els agents van esbrinar que va utilitzar diverses identitats falses mentre va romandre a Espanya i va robar a més dos esportius de luxe a Madrid i a Barcelona, una autocaravana a Burgos i un cotxe de lloguer a Lloret de Mar, Girona.

Joel Martin i Alex Gil

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: