Augmenta el bullying pels col·lectius de LGTB

Estem en 2017 i encara l’homofòbia, el racisme i el maxisme segueixen estant en la nostra societat.

Segons s’ha sentit en els telenotícies de Catalunya, en la nostra comunitat ha augmentat considerablement els casos d’assetjament escolar a les escoles i altres centres educatius. El resultat ha triplicat el de l’any anterior.

L’informe de l’Observatori contra l’Homofòbia explica que el bullying ara és el segon cas d’incidents contra la comunitat LGTBI. Els menors cada vegada se suïciden i s’autolesionen per casos semblants a aquests.

Anteriorment en l’educació es rebien denúncies generalistes: sobre queixes dels estudiants sobre currículums o sobre llibres que podien detectar a l’escola, però que no els afectaven a ells personalment. Aquestes han baixat i augmenten les denúncies per bullying, l’atac directe a una persona per la seva identitat o orientació.

Eugeni Rodríguez Gimenez, portaveu de l’informe

A més, adverteixen que on es produeix més agressions a menors és molt alta a Lleida.

Gràcies a una llei, els joves que pateixen aquests insults, agressions o assetjaments escolars poden denunciar al seu agressor o agressors, però ja estan cansats. La comunitat LGTB declara que ja està cansada d’haver de fer denúncies i demanen una sanció per aquests tipus de casos.

Fa un mes més o menys, dos joves van ser colpejats a Catalunya perquè es van fer un petó en públic al costat d’una discoteca. Cada vegada la societat “sub-evoluciona” o, més ben dit, “infra-evoluciona”.

Per acabar, aquí pots veure un vídeo en castellà on expliquen l’ocorregut:

http://elpais.com/elpais/2017/03/13/videos/1489424515_723996.html

Judit Costa i Alex Gil

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: