La Cova de Lascaux

Hola! Com esteu? Aquesta setmana, a la secció “La fotografia”, us portem una imatge sobre la Cova de Lascaux.

La Cova de Lascaux s’ubica a França, aquesta cova conté moltes de les pintures prehistòriques més valuoses del món. Va ser descoberta al setembre de l’any 1940 per Marcel Ravidat, un adolescent de disset anys, junts a altres tres amics.

Lugares prohibidos en el mundo a los que jamás podrás entrar
la prehistòria a França

D’acord amb les dades de la revista National Geographic, aquesta cova té uns vuitanta metres de longitud i en l’interior han trobat 1.963 unitats gràfiques, entre pintures i gravats rupestres (gravats rupestres és un dibuix o esbós que hi ha en algunes roques o cavernes). També es comenta que, de totes aquestes imatges, 915 són pintures d’animals.

Cueva de Lascaux | ReydeKish - Historias de la Antigüedad
les pintures ruprestres

Després de la II Guerra Mundial, l’any 1955, el diòxid de carboni produït pels 1200 visitants que la cova rebia cada dia va danyar la mateixa visiblement. Per aquest motiu la cova va ser tancada al públic al 1963 i així preservar l’art rupestre de les parets. Després del tancament, les pintures van ser restaurades.

Lugares prohibidos en el mundo a los que jamás podrás entrar
Van fer una rèplica exacta de la cova l’any 2016

No obstant això, França va inaugurar el desembre de 2016 una rèplica exacta de la cova que pot ser visitada en l’actualitat.

En la meva opinió, penso que això és increïble perquè mai he sabut que hi havia una cova amb pintures antigues de la prehistòria (crec que aquest descobriment ens serveix per poder aprendre més d’una forma més visual). Si us interessa molt aquesta cova, aquí us deixo una visita virtual:

La cova de Lascaux

Gioryeth Malacas Rivera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: