Criatures més estranyes del fons del mar

Aquesta setmana, en aquesta secció, portem les criatures reals que et pots trobar al fons del mar.

  • Siluriformes o peix gat

Aquest és el més “comú” de la llista. Segurament a primària has sentit parlar d’aquest peix amb bigotis, però… Saps que és capaç de menjar peixos més grans que ell? La veritat és que és sorprenent com pot agafar el peix i després s’infla, fins i tot li costa caminar. Normalment, són peixos carronyers nocturns en la zona profunda i alguns de la seva espècie són capaços de produir càrregues elèctriques.

  • L’os d’aigua

Els tardígrads són un peix diminut que per la seva semblança i actitud es diuen col·loquialment ossos d’aigua. Aquests increïbles diminuts animals poden viure en temperatures menors de -273 ºC fins a 180 ºC i poden resistir 1.000 vegades més la radiació que els altres animals marins. Aquesta “bestiola” no fa ni un mil·límetre i els experts afirmen que poden viure més de 10 anys sense beure aigua i són els primers animals que s’ha descobert que poden viure en l’espai sense cap problema. A més, són inofensius (home, si ja és quasi indestructible aquest animalet, imagina que podríem fer contra ell si fos dolent pels humans).

osito

  • Peix follet

Hem posat la imatge abans que l’explicació perquè ja és obvi el perquè és un animal estrany, però una cosa us hem de dir… Els ulls no són aquells forats que es veuen! Els ulls són les rodones verdes que hi ha dintre del seu cap. Gràcies a això, el peix pot veure per sobre seu i així no ser sorprès per un depredador. No more comments.

peix-follet

  • Blobfish

Aquest peix és conegut per ser molt lleig, però, en veritat, la seva aparença canvia en l’aigua. Com és un peix que viu al fons del mar, s’adapta a les altes pressions gràcies a la seva composició gelatinosa. En 2013, va ser anomenat l’animal més lleig del món i va ser adoptat per la Ugly Animal Preservation Society com a mascota.

blobfish

  • El pop amb traumes

Aquest no és el nom real ni el seu sobrenom però, fa poc, un youtuber reconegut que es diu Tri-line, li va posar aquest nom perquè la seva cara sembla que li hagi passat alguna cosa, i sí, a nosaltres també ens ho sembla.

Els científics, al veure, segurament van dir que és l’animal més “kawaii” (Kawaii=tendre, bonic, dolç en japonès) de l’oceà. Donen ganes d’agafar-ho i rebregar-ho, o solament ens passa a nosaltres?

Encara que sembli un pop, si busques Rossia pacifica (el seu nom científic) descobriràs que està més aparentat amb el calamar que amb els pops.

“Sembla que un nen li hagi caigut el peluix” diu una dona en el vídeo, i té raó. No arriba ni a fer 11 centímetres i ja fa gràcia trobar un animalet així al fons del mar, ja que es troba a 300 metres en l’Oceà Pacífic. Hem passat d’explicar el peix més lleig a la bestiola més kawaii.

Aquests han sigut els 5 animals més estranys que es pots trobar al fons del mar. El que més ens ha agradat a nosaltres és l’últim, oi que es bufó?

Júlia Costa i Judit Costa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: