El polèmic article 13 de la llei europea.

El moviment #Saveyourinternet (salva la teva internet) cada vegada cobra més força. Aquesta etiqueta és deguda a la proposta de reformar la llei de drets d’autor digitals de la UE (abreviatura d’Unió Europea). La legislació encara no està aprovada, a gener de l’any vinent se sotmetrà a una segona votació i serà necessària l’adaptació legislativa dels 28 països de la Unió per ser aprovada.

La polèmica va produir-se pels articles 11 i 13 de la reforma especialment el 13. El tretzè article exposa que les xarxes socials com TwitterYouTube desacullin una tecnologia capaç d’identificar imatges o vídeos creats per altra persona. En principi sembla una bona idea però YouTube ja s’ha pronunciat sobre el tema:

“Amb la tecnologia actual és impossible crear un administrador de tots els vídeos que es pugen a YouTube i molt menys fer una revisió manual per cada vídeo.

Només a la nostra plataforma es pugen 100 hores de vídeo per minut, per tant és molt difícil crear el que ens demanen. Si aquesta llei s’aprova haurem d’eliminar tots el vídeos en els que l’autor no pugui demostrar que tot el que hi apareix no és de la seva pròpia creació. Exigim una reforma d’aquesta llei i estem oberts a debatre amb la UE.”

Aquestes són les paraules que va pronunciar YouTube en contra de la reforma. Amb la llei tot el treball emprat fent vídeos serà eliminat només per posar una fotografia, una cançó o que aparegui un pòster de fons sobre un personatge.

Aquí deixem un vídeo del creador Tri-line explicant aquests fets amb el seu humor característic i donant la seva opinió:

Vídeo de Tri-line

 

Víctor Camacho i Eric Villalba.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: