Passejada contra el canvi climàtic per part de Comissions Obreres

Cada dia és més freqüent l’aparició de diferents entitats que vetllen per algun bé comú de manera altruista. Entre elles es troba la Unió Intercomarcal de Comissions Obreres del Vallès Oriental, Maresme i Osona, que, més enllà de la seva funció habitual, ha decidit organitzar una passejada benèfica a la vora del camí fluvial del riu Congost.

La caminada té l’objectiu de sensibilitzar del gran impacte que està causant l’imminent canvi climàtic en ecosistemes com el nostre i, alhora, promoure el desplaçament en bicicleta o a peu en el moment de realitzar viatges de curta distància. L’activitat forma part del projecte europeu “Life Clinomics”, que subvencionat amb més de 2.227.627 euros, pretén augmentar la resiliència de diferents activitats econòmiques com la maritimopesquera o l’agropecuària. A més, també vetlla per la preservació de la flora i la fauna, intervenint en territoris com ho poden ser l’Alt Penedès, les Terres de l’Ebre o el Parc Natural del Montseny.

En aquest cas, l’activitat comptarà amb un equip de lideratge i acompanyament per part dels organitzadors. Amb l’ajut d’un qualificat cos d’atenció mèdica que vetllarà pels participants durant tot el recorregut. L’itinerari es podrà completar a peu o amb bici i, depenent de la modalitat escollida, la distància a recórrer serà major o menor. En el primer cas (realitzar el camí a peu), el trajecte serà de 5 quilòmetres tenint com a punt de partida l’estació de tren de Montmeló. La caminada començarà a les 12 del matí i finalitzarà  pels volts de les dues del migdia bosc fluvial de Montornès. Si s’opta per realitzar la passejada a dues rodes, l’inici d’aquesta serà el Centre de Visitants de la Garriga, a les 10 del matí. El recorregut comptarà amb uns 20 quilòmetres i els ciclistes, com els caminants, acabaran la ruta al bosc fluvial de Montornès.

En tots dos casos,  els participants seran compensats amb un bon pica-pica per recuperar forces i, seguidament, se’ls animarà a participar a la segona part de l’activitat, que consistirà en la retirada de residus del bosc. Tothom qui completi les dues tasques, se’l premiarà amb un lot de productes facilitats per l’organització.

Confirma ja la teva participació amb antel·lació!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: