KOSMOS: els pressupostos participatius dels joves

Cada dia és més freqüent veure joves tancats a casa, sense interactuar amb la resta, i ancorats en el sempre recurrent, “no hi ha res a fer en aquest poble”. És per això, que l’Ajuntament de Montornès ha optat per posar en marxa una dinàmica, on el poder de decisió recaigui directament sobre els adolescents. També conegut com a “Projecte Kosmos”, aquesta proposta va ser presentada oficialment el passat divendres 5 d’octubre per la regidora Marina Sánchez Alcoela, en un acte on no hi van faltar la música, els grafitis i un bon pica-pica. La presentació va anar acompanyada dels “beats” del DJ Paquirrín i, per posar fi, a la tarda, els comediants del grup urbà Revoluclown van arrencar alguns somriures d’entre el públic.

Sota el lema “Ara, tu tens el poder!”, la nostra veïna Marina va anunciar que a aquest projecte es destinarien més de 20.000 euros. D’aquesta iniciativa es podran beneficiar totes les persones vinculades al municipi de Montornès amb edats compreses entre els  12 i 30 anys, però alhora seran el mateixos joves els encarregats de presentar les propostes. L’ajuntament només organitza i finança, que no és poc.

Per poder participar-hi, és important tenir present la data límit, ja que cap proposta serà acceptada passat el dia 5 de novembre. Les partides destinades a aquestes propostes podran tenir un cost màxim de 8.000 i 12.000 euros pels adolescents de 12 a 16 i de 17 a 30, respectivament. En cas que hi hagi diversitat d’opinions a l’hora d’invertir les esmentades xifres, els moderadors establiran un pressupost màxim de 2.500 euros per proposta en el cas dels més joves i de 3.000 pels més veterans.

Tots els interessats en presentar les seves idees hauran de lliurar la butlleta (clica aquí per aconseguir-la), on hi figurin tots els detalls, a l’Espai Jove Satèl·lit o a l’Ajuntament de Montornès; o també podran fer-ho online, a través del següent correu electrònic: kosmos@montornes.cat.

Passats tretze dies des del tancament del termini (dia 18 de novembre), els autors de totes les propostes (o un representant d’aquests) hauran de defensar la seva possible aplicació de forma pública, i posteriorment es sotmetran a votació popular.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: