I després de l’ESO què…? – La primera visita de l’orientadora a les classes de 4rt

Fa aproximadament un mes, tots els alumnes de l’Institut Marta Mata vam començar les classes. Per alguns, el centre era novetat, per a altres ja n’era el segon any i, pels de tercer curs, era com tornar a casa després d’un llarg estiu. Entre els més veterans del centre, es va començar a estendre una estranya sensació. Començàvem a ser conscients del poc temps que ens quedava entre aquests passadissos i, com és normal, jo i els meus companys ens vàrem submergir en la gran pregunta: i després d’això què faig?

Metgessa, artista, cuiner, oficial de policia… milers de possibilitats van ser les que vam posar sobre la taula a l’hora de compartir les nostres aspiracions, però si hem de ser sincers, pocs eren els que tenien clara la resposta a aquella inquietant pregunta que ens acompanya des de petits: “i tu què vols ser de gran?”

És per això, que aquesta setmana, l’orientadora del centre Glòria Reyner ens ha fet la seva primera visita per intentar donar-nos suport en aquesta important decisió. Després d’ensenyar-nos tot el ventall de possibilitats que s’ofereixen a hores d’ara, la pedagoga ens ha facilitat un parell de tests d’orientació professional, que li han proporcionat un primer punt de contacte amb nosaltres i les nostres aspiracions de futur.

Segons ens ha explicat, ella treballarà individualment amb cada alumne per ajudar-lo a prendre la decisió més encertada tenint en compte habilitats i preferències, mitjançant diferents tutories que seran determinants per a l’elecció final.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: