La catedral del mar

Segle XIV, Barcelona. Sota la Corona d’Aragó, la Ciutat Comtal es troba en el seu moment de major prosperitat i els habitants de l’humil barri de pescadors de la Ribera decideixen construir, amb els diners d’uns i esforços d’altres, el temple marià més conegut: Santa Maria de la Mar.

Mentre es construeix l’edifici, Arnau Estanyol va creixent i descobrint Barcelona. Tot i que el veritable protagonista de la història és Arnau, no es coneix a aquest sense el seu pare, Bernat Estanyol, un serf de la terra, encara que amb gran prosperitat, que es va veure obligat a deixar les seves propietats i vida, al costat del seu fill gairebé acabat nascut, a causa dels terribles abusos d’un senyor feudal (va començar per jeure amb la seva dona acabada promesa, segons els drets que aquests senyors posseïen en l’època) treballarà com palafrener, estibador, soldat i canvista mentre viu una vida extenuant sempre a l’empara de la seva catedral. La seva vida, amb una història d’amor complicada, passarà de la pobresa del fugitiu a la riquesa del noble, no sense provocar l’enveja dels seus enemics que traçaran una conjura per a portar-lo fins la Inquisició.

Personatges
Arnau Estanyol. Protagonista. Fill de Bernat Estanyol.
Bernat Estanyol. Pare d’Arnau.
Joan Estanyol. Fill adoptiu de Bernat.
Pare Albert. Sacerdot de la Catedral.
Francesca Esteve. Esposa de Bernat, mare d’Arnau, posterior Meretriu
Aledis Segura. Primer amor d’Arnau, posterior Meretriu.
Maria. Primera esposa d’Arnau.
Grau Puig. Oncle d’Arnau
Guiamona Estanyol. Germana de Bernat, tia d’Arnau, esposa de Grau Puig.
Guiamon, Margarida. Josep i Genis Puig. Cosins d’Arnau.
Hasdai Cresques. Jueu amic d’Arnau.
Sahat / Guillem. Esclau moro d’Arnau.
Mar Estanyol. Pupil·la d’Arnau.
Elionor. Segona esposa d’Arnau. Pupil·la del Rei.
Nicolau Eimeric. Inquisidor del Sant Ofici.

 

Adaptació actual

El 23 de maig de 2018, Antena 3 emet en prime time la sèrie homònima basada en la novel·la, que consta de vuit episodis d’aproximadament 50 minuts de durada cada 01/05 L’estrena del primer capítol va aconseguir gairebé 4 milions d’espectadors, i un 22,8% de quota de audiència.6

Sergi Borrego i Ismael Palazón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: