Alien

Els qui no heu vist aquesta famosíssima saga segur que n’heu sentit parlar.

Una nau comercial. Una tripulació. Un gat. Un planeta. I un altre tripulant no molt agradable.

Aquí us deixem una petita fitxa tècnica d’aquesta gran pel·lícula dirigida per Ridley Scott i protagonitzada per Sigourney Weaver.

Títol original: Alien

Any: 1979

Duració: 116 min.

País: Estats Units

Director: Ridley Scott

Guió: Dan O’Bannon

Música: Jerry Goldsmith

Fotografia: Dereck Vanlint, Denys Ayling
Repartiment: Sigourney Weaver, John Hurt, Yaphet Kotto, Tom Skerritt, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, Ian Holm
 
Gènere: Ciència ficció. Terror. Extraterrestres. Aventura espacial. Película de culte
Sinopsi
La nau espacial de transport comercial Nostromo viatja de tornada a la terra portant als set membres de la seva tripulació en somni criogènic. En rebre una transmissió d’origen desconegut provinent d’un planetoide proper, l’ordinador central de la nau, “Mare”, desperta a la tripulació, els qui creuen estar prop de la Terra. No obstant això, els tripulants s’adonen que la nau viatja per una regió de la galàxia que no és el Sistema Solar. El capità Dallas (Tom Skerritt) reuneix a la tripulació per comentar-los que l’ordinador va canviar el rumb de la nau per acudir a una transmissió d’origen desconegut rebuda cada dotze segons i que Mare la identifica com un senyal de SOS. Dallas assumeix la responsabilitat d’investigar aquesta transmissió i, amb l’ajuda de l’oficial científic Ash (Ian Holm), persuadeix a la resta de l’equip perquè col·labori. Per càlculs de la trajectòria de la nau descobreixen que estan en el sistema extrasolar Zeta II Reticuli, en els límits coneguts d’astronavegació pels humans i amb rumb desconegut. Finalment, el Nostromo arriba a una lluna d’un planeta gegant gasós, desconegut i anellat. En això, la tripulació desenganxa la Nostromo del remolc i descendeix al planetoide, ja que és d’allí d’on prové la transmissió; en el seu aterratge, la nau sofreix alguns danys. El capità Dallas, l’oficial executiu Kane (John Hurt) i la navegadora Lambert (Veronica Cartwright) surten a la superfície del planetoide a investigar l’origen del senyal. Acaben de cometre la pitjor decisió de la seva curta vida.
Cal destacar l’eslògan d’aquesta obra mestra:In space no one can hear you scream.

Ivan Pérez i Mika Franganillo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: