La història de Virtuts, la nena que es va arrencar els ulls de desesperació

La nena Virtuts, nascuda el 1964, la nena ‘peix’ que va viure nou anys tancada en un bagul sense poder veure la llum del sol i envoltada espinós perquè no es mogués. Els seus pares, en veure que tenia algun tipus de retard, van decidir amagar-la del poble. L’alimentaven un cop al dia amb un biberó de farina i llet. En Cospeito, Lugo, es coneixia la història, però encara avui justifiquen el tracte: la Galícia ‘profunda’ entenia que l’arribada de Virtuts era un càstig diví. El capellà del llogaret va aconseguir que traslladessin a la nena a un centre psiquiàtric. Durant un episodi de crisi especialment dramàtica, Virtuts es va arrencar els ulls i va començar a menjar-se els dits.

Javi Jové i Elena López

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: