Aquesta semana us portem consells per fer fotografíes, aquí us ho deixem:
1) La Regla dels Terços
Aquesta regla és molt simple però té un gran poder a la forma en què visualitzem-les. Consisteix a dividir la imatge, mentalment, en 9 parts iguals (mitjançant 2 línies paral·leles horitzontals i altres 2 verticals) i tot seguit col·locar el subjecte en algun punt d’intersecció de les línies. Aquesta foto ho il·lustra perfectament:
2) La Llei de l’Horitzó
Útil a l’hora de fotografiar paisatges. Quan estiguis component una foto, abans de disparar s’imagina 2 línies horitzontals paral·leles dividint-les en 3 parts iguals. Això és aplicable a tots dos modes horitzontal o vertical.
3) Explorar nous angles
Experimenta la fotografia disparant amb la càmera des d’angles atrevits i poc usuals. Per exemple fes-te una foto a tu mateix en el retrovisor del cotxe (només quan no siguis tu el conductor, si us plau) o captura la imatge d’algun edifici històric reflectida en un bassal d’aigua.
4) Acosta’t sense por als subjectes
Utilitza la funció Macro de la teva càmera (en manera automàtica la pots identificar amb un símbol de flor, i en càmeres rèflex utilitzant un objectiu Macro) i fes fotos de molt a prop a objectes petits. Captura detalls. Fins i tot podries enfocar exclusivament en el detall obviant la resta de l’objecte. Els resultats solen ser molt cridaners.
5) Adopta l’alçada dels teus subjectes petits d’edat
Per aconseguir magnífiques fotos de nens, posa’t a la gatzoneta o de genolls, intenta baixar i col·locar la càmera a la mateixa altura que la del nen o animal que vulguis fotografiar, així transmetràs més realisme.
6) Utilitza el flaix a l’exterior
Per retrats, utilitza el flaix a l’exterior. Encara que faci un dia especialment assolellat, el flaix ajuda a prevenir les zones d’ombra que ocupen la cara de la persona per portar per exemple gorra o alguna cosa que projecti ombra o perquè el sol estigui sobre o darrera de la persona fotografiada. El millor per evitar-ho en forçar el flaix. Es diu flash de farciment, i la seva finalitat no és il·luminar la foscor, sinó omplir la cara del subjecte de llum perquè aquesta sigui uniforme.
7) Disparar sempre en RAW
Fes totes les teves fotos en RAW. Aquest format preserva tots els elements de la foto (colors, llum, ombres, saturació) i permet, mitjançant un processament posterior, moure’ls al nostre antull. Realitzar una foto en JPG produeix una foto final en què no tindríem més marge de modificació.
Joel Martin i Mika Franganillo
Filed under: Pregunta'm |
Deixa un comentari