Sabies que l’Everest no és la muntanya més gran del món sinó el volcà Chimborazo d’Equador?

El volcà Chimborazo, a l’Equador, és confirmat ser el punt més elevat del planeta, si es considera la distància que el separa des del centre de la Terra. Es tracta d’un volcà inactiu. La seva última erupció va ser fa uns 1466 anys.

Un grup d’expedicionaris francesos i equatorians va pujar al volcà al febrer, el qual mesura 6.268 metres sobre el nivell del mar i va col·locar al cim un GPS d’alta precisió, que, a través d’una antena de 60 centímetres de llarg, rep la senyal de 15 satèl·lits de diferents països.

Els resultats van descobrir que el cim del volcà està a 6.384.415,98 metres del centre de la Terra. Aquest càlcul confirma que és el punt més allunyat de la Terra i, per tant, més proper al Sol.

La diferència del Chimborazo sobre l’Everest (la muntanya més alta de la Terra) des del mar és contrastant, amb gairebé 2 quilòmetres de diferència a favor del cim equatorià sobre el nepalès, sent aquest últim de 8.848 metres sobre el nivell del mar, però en una latitud que l’allunya del centre del planeta.

mt_everest-700x329

Ariadna Fernández i Jaime Pelayo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: