Què veure a Sitges?

Sitges mapa

Has estat mai a Sitges? Avui a la secció Per desconnectar visitarem i t’explicarem què veure a Sitges, localitat costanera molt propera a Barcelona. Alguns museus, restaurants, platges i festes necessàries.

Sitges, situada a uns 40 quilòmetres de Barcelona, ​​a la comarca del Garraf. És una de les ciutats de costa més visitades de tot Catalunya a causa de la seva privilegiada situació, proximitat a les grans ciutats i per la multitud d’activitats que s’hi fan durant tot l’any.

Doncs volíem començar amb els llocs imprescindibles a visitar com

Fotografia del passeig marítim amb església de Sant Bartomeu i Santa Tecla de fons.

Passeig marítim

El gran passeig marítim amb una mica més de 2 quilòmetres de longitud i sobretot quan el bon temps acompanya és molt agradable passejar-hi. Una de les fotos més típiques de Sitges és el passeig amb la icònica Església de Sant Bartomeu i Santa Tecla de fons.

Iglesia San Bartolome y Santa Tecla

(església de sant Bartomeu i santa tecla)

Situada al principi, o final del passeig marítim segons com es miri, va ser edificada al segle XVII, i és ideal per visitar a qualsevol hora del dia o la nit ja que quan se’n va la llum del sol s’il·lumina d’una forma impactant i molt visual. Aquesta església d’estil barroc, de tres naus i amb torres asimètriques, es va edificar al mateix lloc on havien estat abans esglésies d’estil romànic i gòtic (aquesta darrera del segle XIV).

Museu del cao ferrat

Cau ferrat

Es va fundar el 1893 per l’artista Santiago Rusiñol (1861-1931) com a casa-taller i es va convertir en museu públic el 1933, conservant l’esperit artístic que li va atorgar el fundador. Conté col·leccions d’art antic reunides per l’artista (pintura, ferro forjat, ceràmica, vidre, arqueologia, escultura i mobiliari) així com art modern (pintura, dibuix, escultura) amb obres de Rusiñol, Casas, Picasso, R. Pichot, Mas i Fontdevila, Zuloaga, Regoyos i Degouwe de Nucques, Enric Clarasó, Manolo Hugué, Pau Gargallo entre d’altres.

Casa del Reloj de Sitges

Plaça de la vila i la seva casa del rellotge

Vagis per on vagis moltes vegades sense adonar-te’n acabaràs a la Plaça de la Vila (Plaça del Poble). Aquesta és confluència de molts dels principals carrers de Sitges, entre ells el Carrer Major de la ciutat. Si aixequem una mica la mirada trobem l’anomenada Casa del Rellotge, que és un dels edificis modernistes més reconeguts de la ciutat i que data dels primers anys del segle passat.

A continuació també volíem mostrar-vos alguns dels plats més típics de Sitges com,

Arroz a la Sitgetana

Arròs a la Sitgetana. És un arròs recuperat de l’antiga cuina de Sitges. És un dels més reconeguts del segle XVII. És un arròs en el qual es donen la mà el mar i la muntanya. I al final insisteix a dir que -després de menjar-se un bon plat- un estava temptat de menjar-se un altre.

El Xató

El xató, entre el xató i la salvatjada, o la salsa romesco per a calçots, hi sol haver confusions perquè totes dues es preparen de manera similar. Però el xató és una amanida feta amb escarola (de vegades tomàquets d’amanida), a la qual s’afegeix a més tonyina en oli (en temps es feia amb el sec), bacallà sec dessalat, anxoves en oli o de barril, i olives arbequines …

Alba Soley

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: