Identifiquen un assassí en sèrie que buscaven des de feia tres dècades

Durant els anys 1987 i 1990 un home, Greenwell, va atacar quatre dones en un motel de Kentucky; a tres les va matar i a una la va violar i va donar per morta però, miraculosament, no va posar fi a la seva vida.

Durant tots aquests anys s’ha estat investigant qui ha sigut l’autor d’aquests assassinats i, finalment, aquesta setmana ha comunicat que gràcies als avenços tecnològics han pogut destapar el nom de Harry Edward Greenwell, un home amb un ampli historial delictiu i que actualment està mort des del 2013.

Fotografia de Greenwell junt a les tres víctimes mortes

La policia, poc després, va fer l’anàlisi d’ADN i proves balístiques als tres cossos d’aquestes dones, però no ha sigut fins al 2019, trenta-dos anys més tard, que s’ha pogut saber gràcies a un equip especial d’FBI que va intervenir al cas amb un innovador mètode de la genealogia investigativa.

Aquest mètode que combina l’anàlisi d’ADN amb la investigació genealògica tradicional i els registres històrics pot generar pistes noves en homicidis violents sense resoldre i ajudar a posar nom a algunes víctimes.

Les autoritats van introduir el perfil d’ADN del sospitós, pres de l’escena del crim, en base de dades genètiques per localitzar l’arbre genealògic i van trobar un familiar proper a Greenwell. La coincidència genètica amb aquest familiar va determinar la probabilitat que Harry fos la persona responsable dels atacs, ja que coincidia més d’un 99%.

Finalment, l’agent de l’FBI encarregat del cas ha valorat l’avanç de la tecnologia i la col·laboració entre agències que ha permès identificar l’assassí i poder donar respostes de les tres dones mortes i també la que va sobreviure.

Susana Rodríguez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: