Ets conscient de quin dia és?

Cartell dia de la consciència

En la secció Un dia com avui, 4 d’abril del 2022, es torna a celebrar el Dia internacional de la consciència, com cada any. Una data promulgada per l’ONU en el 2019 i que consisteix a promoure una consciència global al món, més enllà d’acords polítics o econòmics. Però realment sabeu a quina consciència es refereix aquesta celebració?

La consciència és una cosa difícil d’explicar, ja que té un significat molt abstracte però, si ens transportem al passat, la paraula consciència prové del llatí, conscient (“amb coneixement”). Això vol dir que la paraula consciència es refereix a tot allò que l’ésser humà coneix.

Cartell de la pau, relacionat amb el dia de la consciència

Però, tot i això, hi ha més definicions d’aquesta abstracta paraula: per exemple, les Nacions Unides amplia el significat d’aquesta paraula a un sentit més social. Mencionant que es tracta de protegir les generacions futures de les guerres, que l’ésser humà actuï amb valors de justícia, democràcia, solidaritat i drets humans. Així mateix, que les persones actuïn guiats per valors de pau i amor que ja són inculcats dins de cadascú.

Per tant, com podeu observar, el concepte sembla una mica utòpic, però l’ONU pretén fomentar aquest pensament i cultura creant aquest dia, perquè tothom pugui entendre aquest necessari canvi de consciència, fomentant activitats educatives, culturals, socials i cíviques, de manera que qualsevol tingui l’oportunitat de donar, aprendre i compartir.

Personalment, crec que aquest dia és molt important visualitzar-lo i parlar d’ell, ja que promou especialment la cultura de pau, i la no-violència, dos punts necessaris en qualsevol societat.

Alba Soley i Clara Gallardo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: