25 de desembre: Nadal

Por qué se celebra la Navidad el 25 de diciembre? - El Orden Mundial - EOM

El Nadal, també conegut com a Nadal ortodox oriental, anomenat Naixement, és una festa cristiana per commemorar el naixement de Jesús i l’església sol fixar aquesta festa el 25 de desembre. El Nadal també és un dia festiu a molts països i regions, especialment als països occidentals i altres zones on la cultura cristiana és el corrent principal. En ocasions, fora de l’església, el Nadal s’ha transformat en una festa popular.

L’origen d’aquest costum de Nadal es remunta als romans quan, a Saturnalia, també intercanviaven regals els uns amb els altres… Com indica la bíblia, en el moment que els Reis Mags ofereixen obsequis al nen Jesús, és el que en realitat hauria de ser el Nadal: unes dates per fer ofrenes a Crist.

Árboles de Navidad 2021 para comprar online

Hi ha molts costums nadalencs, com ara: el gall dindi de Nadal, la fusta de Nadal, el grèvol, el vesc, la corona de Nadal i regalar-se els uns als altres, que són bàsicament costums pagans de la tradició europea. La celebració del solstici d’hivern es va celebrar allà molt abans que el cristianisme arribés al nord d’Europa. L’arbre de Nadal tampoc és cristià, es creu que es va inventar primer a Alemanya i posteriorment es va utilitzar en festivals de diversos llocs.

Des que el costum de les celebracions nadalenques es va popularitzar al nord d’Europa, han aparegut les decoracions nadalenques combinades amb l’hivern del nord i la llegenda de Pare Noel.

En molts llocs es fan fires de Nadal on es venen figures de pessebre, molsa, suro, arbres de Nadal, tions, guarniments nadalencs i artesania. Algunes d’aquestes fires tenen una llarga tradició i d’altres són més recents. Una de les més tradicionals és la fira de Santa Llúcia de Barcelona, que se celebra als carrers del voltant de la catedral i de la qual es té constància des de 1786, quan fou esmentada pel baró de Maldà.

Feliz Navidad 2022 - Las Mejores Canciones Navidad 2022 - Navidad Grandes  Exitos 2022 - YouTube

Bon Nadal!

Jiahao Ye

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: