La fotografia, una manera de lluitar contra el canvi climàtic

La foto d’aquesta setmana està feta a un poble de Gya, la va fotografiar Ciril Jazbec i té un missatge increïble, així que COMENCEM!!

Un grup de joves van construir aquest bloc de gel a un poble de Gya, a la part de sota van instal·lar una cafeteria i els ingressos d’aquesta es van destinar per portar els ancians del poble de pelegrinatge.

QUÈ SIGNIFICA AQUESTA FOTO?

Aquesta foto significa que el canvi climàtic esta afectant molt a les zones nord de la Terra. A mesura que les neus de l’Himàlaia disminueixen i les glaceres es descongelen, algunes comunitats del Nord de l’Índia estan construint aquests enormes cons de gel que proporcionen aigua a l’estiu. A l’hivern la majoria dels pobles s’enfronten a una escassetat d’aigua molt important.

El 2013, Sonam Wangchuk, que és un enginyer de Ladakhi, va crear una màquina tèrmica d’aigua que crea glaceres artificials en forma de munts de gel cònics.

L’AUTOR DE LA FOTO

Ciril Jazbec, fotògraf nascut a Eslovènia l’any 1967. Ciril va estudiar Gestió a la Facultat d’Economia de Ljubljana, això ho va fer abans d’anar-se a viure a Londres. Una vegada a Londres va obtenir la titulació en el màster de fotoperiodisme i fotografia documental.

El seu treball se centra en les comunitats que s’enfronten als efectes de la globalització i la crisi climàtica. Ha vist l’augment del nivell del mar a Kiribati, l’erosió i la fusió del permafrost a Alaska, i ha passat més de set mesos a Groenlàndia documentant els efectes climàtics. Ha guanyat diversos premis en fotografia com Leica Oskar Barnack Newcomer Award i molts més. Les seves fotografies s’han exposat a llocs molt prestigiosos com ” The Royal Geographical Society.”

Ciril també ha treballat per algunes revistes, una de les més famoses va ser la sessió de fotografia que va fer per la revista mundialment coneguda “National Geopraphic”. Aquesta sessió va ser feta a Greenland i, com totes les seves sessions, té un missatge molt important per la societat d’avui dia, el canvi climàtic.

Aquí us deixo un vídeo en què es veuen les diferents fotos i el missatge que tenen.

Per finalitzar crec que Ciril Jazbec fa una gran feina, no només per les grans fotografies sinó pel missatge que tenen. Avui dia, tal i com veiem que està el planeta, no ens podem permetre gastar tant de plàstic o permetre que grans multinacionals utilitzin productes que ens fan mal a tots, a la Terra i a nosaltres. Hem de ser conscients que 100.000 animals marins moren a l’any per causa del plàstic, no són mars d’aigua, són mars de plàstic. Siguem conscients.

Anna Molina i Blai Garcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: