Dades interessants sobre les estrelles

Que són les estrelles?

https://ca.wikipedia.org/wiki/Estel

1. Existeixen diferents tipus d’estrelles, les quals han estat separades en 12 tipus pels científics, que són: O, B, A, F, G, K, M, R, N, T, Y.

Qué significa soñar con estrellas - Interpretación de los sueños

2. Si escollissis qualsevol estrella al cel i viatgessis fins a quedar a la mateixa distància a la qual estem del Sol, descobriries que des d’aquest punt el sol no és visible. Per tant, la raó per la qual podem veure algunes estrelles des de la Terra és perquè aquestes són molt més brillants i grans que el nostre Sol.

3. Algunes estrelles prefereixen viatjar en família a través de l’univers. A aquest tipus d’estrelles se’ls coneix com a “binàries”, on dues o més estrelles comparteixen el mateix centre de gravetat.

Este es el mejor lugar de la Tierra para ver estrellas, según la ciencia

4. Les estrelles nanes són més petites i menys potents, però aquesta condició les fa viure molt més temps que les seves contraparts gegants. Les estrelles grans consumeixen enormes quantitats d’energia, mentre que les estrelles nanes es conserven amb poca, la qual cosa allarga la seva vida.

5. Així és, a causa de la velocitat en la qual viatja la llum, tot el que observem en l’espai apareix davant nostre tal com lluïa en el passat. Per exemple, si observem Alfa Centauri, que és l’estrella més propera al Sol, la imatge que rebem triga a arribar a la Terra més de quatre anys, per tant, estem observant l’Alfa Centauri de quatre anys enrere.

Aya Gaffa i Gerard Antón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: