Remeis naturals per cuidar el teu cos

Aquesta setmana, a Consells de la iaia, us portem alguns remeis casolans per cuidar-te de manera econòmica.

1. Olives, llimona o gingebre pels marejos

Menjar unes olives o xuclar una llimona pot ajudar a no marejar-se en viatjar, ja que contenen taní, una substància que deté les nàusees. Així mateix, xuclar uns caramels de gingebre també pot servir de sistema antimareig, a més de per a la tos.

Las Pedroñeras: El cultivo de las olivas en Pedroñeras - Olivas y aceitunas  pedroñeras: cómo "arreglarlas"
La llimona | ets el que menges
olives i llimona

2. All i ceba contra els refredats

Els refredats poden suportar-se millor amb diversos remeis casolans. Un d’ells és respirar els efluvis que desprenen l’all o la ceba, ja que contenen sofre, que posseeix un poder antiinfecciós. El brou de pollastre pot ser també un bon aliat contra els refredats, ja que pot disminuir la inflamació de les mucositats.

Por qué no debes dar ajo y cebolla a tu perro
all i ceba

3. Alcohol per treure la olor de peus

La olor de peus es pot eliminar, si es netegen amb un drap xopat en alcohol, ja que el seu efecte antisèptic combat els bacteris i fongs que la provoquen.

Alcohol Etílico 96º Montplet 250ml desinfectante| FarmaSoler
alcohol

4. Àloe vera i oli d’oliva contra el restrenyiment

L’àloe vera és una planta bastant popular per les seves diverses propietats. Es pot usar en cremes per hidratar i cuidar la pell, però també és coneguda per la seva acció digestiva que afavoreix el trànsit intestinal. Una altra manera d’acabar amb el restrenyiment és prendre una cullerada d’oli d’oliva cada dia al matí per a estimular el sistema digestiu.

Aloe Vera verdades y mentiras de una planta mágica - Gastroactitud.
àloe vera

5. Sucre per acabar amb el singlot

Prendre’s una cullerada de sucre pot contribuir a acabar amb aquests molestos atacs de singlot. Això es deu al fet que el sabor dolç arriba als receptors i nervis de la llengua i la boca, contribuint a parar els espasmes.

Mitos sobre el azúcar que creemos ciertos (y no lo son)
sucre

6. Gel i un llapis per al mal de cap

Col·locar-se una bossa amb gels al cap o en la part posterior del coll ajuda a reduir el mal de cap. Un altre remei per a combatre les molestes migranyes consisteix a posar-se un llapis entre les dents sense mossegar, amb la idea que els músculs que connecten la mandíbula amb la templa es relaxin i redueixin la tensió.

5 consejos para hacer cubitos de hielo caseros de calidad - Hielos del  Sureste
gels

7. Infusió de regalèssia i suc de llimona contra l’acidesa d’estómac

Prendre’s una infusió de regalèssia estimula la secreció mucosa de les parets de l’estómac i contribueix així a reduir l’acidesa i les úlceres. El suc de llimona també serveix per a aquest objectiu, encara que actua d’una altra forma: l’àcid cítric produeix en l’estómac diòxid de carboni (CO₂), que en presència de l’aigua de l’organisme es converteix en bicarbonat, una substància molt coneguda per a la cremor estomacal.

Infusión de regaliz y sus beneficios - Pompadour
infusió de regalèssia

8. Pomes i pastanagues per a netejar les dents

Menjar fruites, i en concret pomes, és molt saludable, com recorda un clàssic refrany: “An apple a day keeps the doctor away” (Una poma al dia manté lluny al metge). Entre altres propietats, les pomes contribueixen a la neteja dental, gràcies a que contenen àcid màlic que ajuda a blanquejar l’esmalt. De manera similar mastegar pastanagues crues redueix la placa bacteriana de la dentadura. I no és l’única propietat que es pot aprofitar d’aquesta hortalissa, ja que també pot servir per protegir la vista.

Dupla antiarrugas: Zanahoria y manzana para cuidar la piel
pomes i pastanagues

9. Bicarbonat de sodi per eliminar les ulleres

Afegeix una cullerada petita de bicarbonat de sodi a un got amb aigua calenta i mescla bé. Després mulla un cotó amb la solució i aplica-la en la zona afectada. Deixa que actuï durant 10 o 15 minuts i renta bé fins a eliminar qualsevol residu; per finalitzar posa una mica de crema hidratant sota els teus ulls.

Bicarbonato: ¿Qué es? - Precauciones y Efectos Secundarios
bicarbonat de sodi

10. Vinagre i alcohol per a l’otitis

La mescla del vinagre blanc amb l’alcohol en parts iguals forma una combinació que, vessada en gotes, prevé l’otitis en els casos menys greus. A més, la mescla resulta útil per frenar l’aparició de fongs i bacteris que provoquen l’otitis externa.

VINAGRE BLANCO MARIMBA LITRO - Aceites y Vinagres
vinagre

Carla Martínez i Carla Rodríguez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: