13 d’abril, comença el Ramadà del 2021

El 13 d’abril comença el mes del Ramadà, una tradició islàmica. Acabarà el 12 de maig. El Ramadà prové de l’arrel Ramada, que en àrab significa “cremar i ardent”.
Aquest mes és un període de dejuni, oració i reflexió en el qual els pecats es perdonen. Dura entre vint-i-nou i trenta dies. Comença amb l’aparició de la lluna creixent durant l’últim dia del mes de Shaabán, el novè mes del calendari lunar islàmic i acaba amb l’Aíd al Fitr, els tres primers dies del Shawwal, el dècim mes del calendari lunar islàmic. És un dia on es fan regals, les cases es decoren, la gent usa roba nova, es preparen plats tradicionals…

Aquesta celebració recorda la primera revelació de l’Alcorà a Mahoma i és un dels Cinc Pilars d’Islam. És un acte per a acostar-se a Déu, tornar-se més compassiu cap als qui tenen necessitat, ser pacients i trencar mals hàbits.

El dejuni es fa des de l’alba fins a la posta de sol i és obligatori per tots els musulmans majors de divuit anys excepte els malalts aguts, els grans, els diabètics, les dones que tenen la regla o els nens petits que encara beuen llet de la mare. En aquest mes tampoc poden consumir substàncies com el tabac ni mantenir relacions sexuals durant el dia.

Durant aquesta celebració, els musulmans s’aixequen molt d’hora per a fer un menjar abans de començar el dia, que es diu suhoor. Després, a la posta del sol, tenen un altre menjar, l’iftar.

Suhoor Imágenes Vectoriales, Gráfico Vectorial de Suhoor | Depositphotos®
Suhoor, menja abans de començar el dia

Ariadna Camarero i Lucía Pavón

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: