Avui, a la secció de Per desconnectar, us portem una un lloc molt interessant i sobretot meravellós per anar a visitar i desconnectar.
El Salar De Uyuni és un salar amb més de 10 582 km quadrats de superficie. Està localitzat a sud-oest de Bolívia, a la província de Daniel Campos. A través d’aquest salar s’exporta la major quantitat de sal de tot el món, a part també és la major reserva de liti de tota La Terra.

Aquest salar es va formar fa 40.000 anys, quan només era un llac. Amolt bé el pas el temps, amb les intenses pluges i el brusc contrast de clima humit i sec es va formar el salar.
L’origen del nom és alguna cosa fosca, alguns afirmen que s’originaria de la veu aimara “UYU”, que dóna a entendre un punt de concentració. La terminació “Ni” significa lloc, així que unides les dues paraules es traduirien com a lloc de concentració .
Moltes persones visiten el salar durant la temporada d’abril i maig o, a l’octubre i novembre. Per què? Doncs a l’estar cobert per una fina capa d’aigua, el salar es converteix en un gran mirall reflector de el meravellós cel de Uyuni. Per tant, les fotografies aconsegueixen enganyar i sembla que les persones caminin entre els núvols.

La forma més ràpida d’arribar al salar és agafar un avió directe des de La Paz fins arribar a Uyuni, això serien uns 45 minuts i un preu de 100$.
Aquest lloc també compta amb un hotel propi construït completament en sal, el Palau de Sal, en el qual et pots allotjar per un mòdic preu d’uns 137 euros la nit. Des d’aquest hotel fins al salar hi ha menys de 10 minuts caminant, així que aquest preu és molt comprensible.
Visitar el salar té un preu per persona de 155$ en temporada alta (de gener a març) i 140$ en temporada baixa (d’abril a desembre).
Com a activitats secundàries podem fer una ruta de 6 hores en bici per les muntanyes que envolten aquest salar i acabar menjant enmig del salar per un preu de uns 63 euros. Aquesta ruta travessa l’ Illa Incahuasi, el Salar De Uyuni i la ciutat de Uyuni. L’ Illa Incahuasi és una illa de coral, on trobarem una gran varietat de cactus a causa del clima de la illa.
Quan ja hem visitat el salar podem anar-nos cap a La Paz, capital de Bolívia, on trobarem i podrem visitar diferents llocs com la Plaça Murillo, una plaça amb monuments emblemàtics o La Vall de la Lluna, amb uns magnífics paisatges deserts. Entrar a aquest vall té un preu de 16$ un adult i 10$ un nen.

El Salar De Uyuni compta amb una fauna molt extensa conformada per animals com: el Flamenc de James, la guineu culpeo o la Vizcacha Boliviana.
En el que pertany a la gastronomia tenim una gran varietat de menjars i plats, com poden ser la sopa de quinoa, amb ingredients com patates, llet i ceba o el Calapurca, aquesta última també és una espècie de sopa preescalfada amb pedres. Els ingredients de preparació de la Calapura són: ají mòlt, carn i patates, tot això en una sopa.


En l’apartat de begudes podem trobar la típica Chicha de blat de moro, que és una beguda derivada de la fermentació no destil·lada del blat de moro. Consisteix en que el blat de moro es posa a néixer, als quatre dies es pila i després es mol, es cola i es posa a cuinar per 5 hores. A la tarda se li tira el segó agre i es deixa fermentar tota la nit. A l’endemà es torna a cuinar per 5 hores més i es deixa reposar fins que aquest refreda i a gaudir.

Personalment recomano visitar el Salar d’Uyuni en les èpoques bones, ja que amb la fina capa d’aigua sembla com si estiguessis en el cel o flotant, és un viatge molt recomanat per la gent, us asseguro que no us en penedireu.
Raúl Aguilar
Filed under: Per desconnectar! |
Deixa un comentari