El filòsof Immanuel Kant

HUMANISMO Y VALORES: IMMANUEL KANT
Immanuel Kant

Kant va ser un filòsof i científic alemany de la Ilustració. És considerat com un dels pensadors més influents de l’Europa moderna i de la filosofia universal. A més, es tracta del penúltim pensador de la modernitat. Va néixer el 22 d’abril de 1724 a Königsberg, Alemanya (actual Kaliningrad, Rússia), en el si d’una família modesta d’origen escocès.

“Veiem les coses, no com són, sinó com som nosaltres.”


El significat de la frase és que les persones interpretem el món no com és, sinó com pensem que és. És a dir, nosaltres tenim experiències prèvies gravades en la nostra ment i prejudicis que determinen com anem a valorar els esdeveniments que succeeixen en la nostra vida diària.

Per exemple, els tipus d’amics i relacions depenen d’un mateix i per les teves experiències. Cal destacar que si tenim un dia molt alegre i ho veiem tot molt bé, pot ser que tinguem opinions molt positives i de cara per als altres no ho és tant.

Irene Palma i Raúl Aguilar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: