Dia internacional de la síndrome d’Asperger

El Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger es celebra cada 18 de febrer, en honor a l’aniversari del seu descobridor, el psiquiatre austríac Hans Asperger, qui va identificar un comportament similar i poc freqüent en un grup de nens.

Malgrat que els seus estudis van ser publicats al 1943, no seria fins a la dècada dels 90 que les seves notes i descripcions cobressin valor per als estudiosos de l’autisme i malalties neurològiques en general.

Què és la síndrome d’Asperger?
Es tracta d’un conjunt d’alteracions socials, on a la persona se li fa difícil encaixar i entendre els protocols de la societat, la qual cosa acaba generant conductes poc adaptatives i problemes de desenvolupament amb altres éssers humans.

En realitat, aquestes persones poden viure la seva vida i triomfar en ella, però la seva personalitat resultarà una miqueta estranya per als altres i és molt fàcil que algun individu, que no entengui que la persona que té Asperger, se senti ofès pel seu comportament, tal com ho demostra la sèrie televisiva, The Big BangTheory, amb el personatge de Sheldon Cooper.

Famosos que han patit Asperger
Tal com hem dit en el punt anterior, tenir Asperger no implica deixar de destacar, sinó més aviat tot el contrari. Són moltes les personalitats famoses que tenen aquest quadre neurològic. Algunes d’elles són:

Dan Aykroyd: Ningú ho imaginària, sobretot, perquè aquest actor es va fer famós a través de les pel·lícules còmiques, però en les seves característiques de personalitat hi ha diverses arestes de l’Asperger.

Resultado de imagen para dan aykroyd
Dan aykroyd als “Caça fantasmas”

Tim Burton: Encara que molts ho cataloguen com a excèntric, realment aquest home el que té és Asperger, però igualment això el fa ser un geni cinematogràfic.

Resultado de imagen para tim burton
Tim Burton amb les seves creacions

Keanu Reeves: Aquest actor amb una sensibilitat enorme davant les càmeres pateix la síndrome d’Asperger, cosa que no l’ha frenat en la seva carrera.

Resultado de imagen para keanu reeves matrix
Keanu Reeves a “Matrix”

Què fer aquest dia?
Hauries d’interessar-te per conèixer una mica més aquest quadre neurològic, interactuar amb persones que el sofreixen i potser descobrir que tots tenim una mica d’Asperger en la nostra personalitat.

També, pots compartir informació per mitjà d’internet i utilitzar l’etiqueta #DíaInternacionaldelSíndromedeAsperger per classificar-la i que sigui molt més fàcil per als qui s’interessen en el tema d’aprendre dels teus continguts.

Anna Viñallonga i Luka Piscitello

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: