Twitter vol acabar amb les fake news

La xarxa social Twitter és un lloc on criticar, idolatrar i difondre notícies falses, i és molt fàcil. Quasi tothom ha escoltat parlar ja sobre les fake news (notícies falses) i la realitat és que aquest tipus de notícies es troben ja a tot arreu.

Redes Sociales: ¿Qué hace que retuitemos fake news o noticias que ...
Aplicació Twitter

Un estudi realitzat per Simple Logistica en col·laboració amb el Grup d’Investigació de Psicologia del Testimoni de la Universitat Complutense de Madrid afirma que vuit de cada deu espanyols no saben distingir una notícia real d’una falsa. A més, diuen que al 2022 la majoria dels països occidentals consumiran més informació falsa que notícies reals.

Com ja he dit abans, Twitter és una gran font de fake news i per això ells mateixos han publicat un avís per als seus usuaris. Al missatge deien que aviat arribarà als mòvils Android una nova característica. A partir d’ara, si un usuari comparteix (li dona RT) una notícia amb un enllaç al que no ha entrat, Twitter els enviarà un avís inmediatament recordant que és important llegir i saber si és veritat el que comparteixes.

Missatge dels creadors de Twitter

Els creadors de la xarxa social opinen que no és una mida molt dràstica, però creuen que ens pot influenciar cap a bé. Tenen l’objectiu d’ajudar a conscienciar més la gent. El que volen aconseguir amb el missatge és que la persona receptora es senti una mica malament en rebre’l i així pensi en esborrar el retweet o llegeixi el que ha compartit per veure si de veritat creu que és real.

Marta Vega

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: