Un passeig per Venècia

Venècia és un dels nostres propers destins. Per això introduirem una mica per aquí aquesta ciutat.

És una ciutat ubicada al nord-est d’Itàlia, a més és la capital de la regió de Véneto (de la qual vam estar parlant fa unes setmanes en aquesta secció). El seu centre ha estat declarat patrimoni per la Unesco (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura). Aquest està situat en un conjunt d’illes a la llacuna de Venècia, al nord de la mar Adriàtic. El seu riquíssim patrimoni monumental i artístic ha fet de Venècia una de les destinacions turístiques més populars del món.

Ara us explicarem uns llocs per visitar a Venècia, imprescindibles:

Resultado de imagen de palacio ducal
Palau Ducal des de dintre
Resultado de imagen de palacio ducal
Palau Ducal des de fora

Palau Ducal: El Palau Ducal del segle IX situat en la plaça San Marcos és un dels llocs per visitar més impressionant. Aquest combina l’estil gòtic, renaixentista i bizantí. Inclou diversos llocs de gran bellesa com la Scala dei gegantina, la Scala d’Or, l’apartament del Duc, l’armeria, la Sala del Gran Consell i el Pont dels Sospirs. Es diu que el Pont dels Sospirs es deia així per l’últim sospir d’aire lliure que donaven els presoners al creuar-lo i accedir a les presons.

Resultado de imagen de puente de rialto
Pont de Rialto

Pont de Rialto: El pont de Rialto va ser construit entre els anys 1588 i 1591. És el mes vell que creua el Gran Canal. La millor hora per visitar-ho és al capvespre, per veure la millor posta de sol de Venècia. Es troba en un dels carrers on està el “Mercat de Rialto” on pots comprar des de les típiques màscares venecianes i souvenirs de vidre de Murano, fins a fruites i verdures.

Resultado de imagen de gran canal
Gran Canal

Gran Canal: Una de les millors coses per moure’s per Venècia és utilitzar el Vaporetto en el Gran Canal. També tens l’opció de creuar el Gran Canal a Traggeetto, una gòndola més gran, la qual és més habitual i només costa només un euro. Una altra forma de disfrutar el Gran Canal és passejar per les ribes.

Resultado de imagen de plaza de san marcos
Plaça de San Marcos

Plaça de San Marcos: La plaça de San Marcos és tan espectacular que quan Napoleó Bonaparte va entrar amb les seves tropes es va quedar meravellat i li va posar el sobrenom “El Salón más Bello de Europa“. Aquesta plaça té els edificis més importants per visitar a Venècia: el Palau Ducal, la Basílica de Sant Marc, la Torre del Rellotge i el Campanile. Cal tenir en compte que la Plaça de Sant Marc és un dels llocs més baixos de la ciutat i sempre és una de les primeres zones que s’inunda quan es produeix Acqua Alta, per la qual cosa, segons l’època en què vagis a viatjar, paga la pena, primer, informar-te.

Lucía García i Ivan Morales

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: