Viatgem a Tailàndia!

Tailàndia és un dels països més hospitalaris i càlids de tot el sud-est asiàtic. És un país que limita amb Laos, Cambodja, Malàisia, el mar d’Andaman i Birmania. Té una superfície de 513.120 km² i 65.500.000 habitants aproximadament. La seva capital és Bangkok, i també és la ciutat més poblada.

Resultat d'imatges de tailandia

Tailàndia també és un país ric en cultura. En l’antiguitat estava repartit en diversos regnes com el de Sukhothai, l’Imperi Jemer, Lannathai o el de Ayutthaya. Aquest últim, es va expandir fins a convertir-se en la nació de Siam i va deixar com a herència un dels complexos arqueològics més valuosos del país.

LA CAPITAL

Bangkok, com hem esmentat abans, és la capital de Tailàndia, amb 8,281 milions d’habitants. El seu nom significa ‘aldea de la cirera pruna silvestre’. La ciutat pot presumir d’increíbles llocs per a visitar com ara el Gran Palau de Bangkok i el carrer Khaosan.

Resultat d'imatges de bangkok

EL CLIMA

Tailàndia té un clima tropical amb temperatures elevades i alts nivells d’humitat ( quan hi ha el monsó). Aquestes temperatures, normalment varien entre una màxima anual mitjana de 38 °C, i una mínima de 19 °C.  A Tailàndia s’hi poden distingir tres estacions climatològiques principals:

 • Estació freda o seca

De novembre fins a finals de febrer tenen lloc temperatures més fresques, on el nivell d’humitat és molt més baix i plou molt menys. La temperatura segueix sent bastant calenta, encara que a les regions més muntanyenques fa fred.

 • Estació calenta

Des de març fins al juny pugen les temperatures amb alts nivells d’humitat. Aquests, incrementen al febrer i aconsegueixen el seu clímax a l’abril, en què comencen a aparèixer pluges esporàdiques i intermitents. L’abril i el maig són els mesos més calorosos de l’any i al juny comença el monsó a la zona sud-oest.

 • Estació plujosa

L’arribada del monsó del sud-oest durant el mes de juny, marca també l’inici d’aquesta estació que va del juliol  fins a l’octubre. Normalment, les pluges consisteixen en tempestes d’estiu curtes que solen produir-se a la tarda. Solen durar entre mitja hora i hora i mitja.

LA MONEDA I ELS BITLLETS

La divisa utilitzada a Tailàndia és el Bat. Un bat equival a 0,027 cèntims d’euro. Els bitllets i les monedes estan dissenyats de la següent manera:

Resultat d'imatges de Moneda tailandia

Com podem observar, als bitllets hi apareix un home, que és el rei del país. Allà està mal vist portar els bitllets a la butxaca posterior dels pantalons, ja que s’interpreta que les persones que ho fan s’asseuen al seu damunt.

Imatge relacionada

LA DIFERÈNCIA HORÀRIA

Tailàndia es troba a 5 hores més que Espanya i utilitza un horari de UTC +7 al meridià de Greenwich.

LA GASTRONOMIA

 • Pad tay

  Imatge relacionada

  Fideus fregits amb gambes, verdures tailandeses, ou, pollastre i tofu.

 • Porc satay

  Resultat d'imatges de Porc satay

   Pollastre a la graella amb salsa de cacauet.

 • Pollastre cruixent amb arròs

  Resultat d'imatges de Pollastre cruixent amb arròs

  Està elaborat amb pollastre cruixent i arròs combinat amb salses típiques del país.

 • Ànec rostit amb arròs

  Resultat d'imatges de Ànec rostit amb arròs

  Ànec rostit amb salsa dolça i una mica de verdures.

 • Arròs enganxós i mango
Resultat d'imatges de Arròs enganxós i mango

Són unes postres que contenen arròs enganxós i mango amb llet de coco al damunt.

 

QUÈ PODEM FER I VISITAR A TAILÀNDIA?

 • Mercat Flotant de Bangkok

Està situat a uns 85 km al sud-oest de Bangkok, a la província de Ratchaburi. En aquest concorregut Mercat Flotant, es pot observar com centenars de dones es dediquen a vendre fruites i verdures dels seus horts. És un lloc perfecte per a conèixer com era en el seu moment l’activitat diària d’aquests mercats tradicionals a Tailàndia. 

Imatge relacionada

Per arribar al Mercat es fa un recorregut amb barca pels canals adjacents, en els quals es poden veure les cases tradicionals de la zona i el curiós estil de vida de la gent.

 • El Parc Nacional de Khao Sok

El Parc Nacional de Khao Sok és una enorme reserva natural de 739 km2 situat en el sud de Tailàndia, entre Suratthani i Khao Lak. Aquest parc està dividit en dues grans zones fàcilment accessibles. Hi ha la part de la jungla, amb el riu per a fer-hi excursions i la part del llac Cheow Lan, en el qual es pot passar la nit en una relaxant cabanya flotant. La gran flora i fauna que es troba en aquest parc i això és també un dels seus grans al·licients. Entre les diferents espècies d’animals que hi ha, poden veure algunes com: els macacos, els gibons, llangardaixos enormes i diversos tipus d’aus molt exòtiques. A la reserva també es troba la famosa flor Rafflesia, la més gran del món, que es pot observar si es visita la jungla entre els mesos del gener i febrer.

Resultat d'imatges de El Parc Nacional de Khao Sok

 • La platja de Maya Bay

És una de les platges de les Illes Phi Phi, situada a la costa del sud-est de Tailàndia, al mar d’Andaman i forma part del Parc Nacional Phi Phi.

Aquesta platja, es caracteritza per la seva sorra blanca i les seves aigües cristal·lines. A més, es troba envoltada de muntanyes espectaculars que emergeixen des del mar, cosa que la converteix en un destí espectacular.

Imatge relacionada

Frank López i Raquel Soldado

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: