Viatgem a Machu Picchu!

El Machu Picchu és un dels llocs més extraordinaris del món.  Està situat al Perú i forma part del Patrimoni de la Humanitat des de 1983, perquè ha estat considerat una joia arquitectònica de l’Imperi Inca.

Resultat d'imatges de machu picchu

Va ser construïda a mitjans del segle XV i es creu que va ser una residència del novè inca del Tahuantinsuyo, Pachaútec. Tot i que també hi ha restes d’un antic santuari, que està considerada una de les set meravelles del món modern. El nom de Machu Picchu significa “muntanya vella”, fent referència a la seva situació. Té una altitud de 7.972 peus (2.430 metres) sobre el nivell del mar, amb una superfície de 325,9 k. Gràcies al seu preciós i increïble paisatge és molt apreciada pel seu país i els turistes que la visiten.

ARQUITECTURA I HISTÒRIA

El conjunt arqueològic va ser construït a 130 quilòmetres al nord-est de Cusco, amb grans blocs de pedra rectangulars units entre si, que daten aproximadament d’uns 250 milions d’anys. L’àrea es caracteritza perquè presenta un terreny de relleu abrupte i de vessants escarpats. A més, en el punt més elevat del territori, es poden trobar glaceres amb signes de retrocés i d’evidència de glaciacions anteriors.

Resultat d'imatges de arquitectura machu picchu

Machu Picchu està dividit en dos grans sectors: l’agrícola que comprèn una vasta xarxa d’andanes o terrasses artificials; i l’urbà, format per diverses construccions i places entre les quals destaquen el Temple del Sol, el Temple de les Tres Finestres, el Temple Principal i el Temple del còndor.

EL CLIMA

Machu Picchu es troba en una zona subtropical amb un clima càlid i humit, en el qual es presenten dues estacions: l’època de pluja entre l’octubre i el març, amb temperatures entre els els 8°C i 22°C; i la temporada seca entre l’Abril i el setembre, en què els dies són assolellats, amb temperatures que pugen fins als 25°C, però durant les matinades baixen fins als 0°C. En els mesos de juny i juliol, les pluges es tornen esporàdiques, convertint-se així, en la millor època per a visitar aquesta ciutat.

LA MONEDA I ELS BITLLETS

La moneda utilitzada al Perú és el Sol, però està específicament dissenyada per a la població de Machu Picchu, ja que només es vàlida en aquest territori. La divisa equival a 0,26 cèntims d’euro.

Resultat d'imatges de monea machu picchu

Els bitllets estan dissenyats de la manera que podreu observar a les següents imatges:

Resultat d'imatges de billetes perú

LA DIFERÈNCIA HORÀRIA

El Perú té una diferència horària de 7 hores menys respecte d’Espanya. Està situat al GTM -5 del meridià de Greenwich.

LA GASTRONOMIA

 • Pollastre a la brasa

  Resultat d'imatges de pollo a la brasa peruano

  Pollastre fet en un forn especial, fent que giri sobre el seu propi eix. És un plat econòmic que trobem a molts llocs a banda del Perú com ara Espanya.

 • Ceviche

  Resultat d'imatges de ceviche

  Es Tracta d’un dels plats més famosos al Perú. Consisteix en peix cruu combinat amb llimona, ceba, sal, sili llimona i pebre.

 • Olluquito amb charqui

  Resultat d'imatges de Olluquito amb charqui

  Aquest plat conté ‘olluco’, un tipus de patata que creix als Andes. També s’elabora amb charqui, carn seca de llama. El plat s’acompanya amb arròs.

 • Picant de cuy

  Imatge relacionada

  L’ingredient principal és un animal del Perú cuinat amb productes picants.

 • Xili de gallina

  Resultat d'imatges de Ají de gallina

  Pollastre barrejat amb un preparat a base de brou, xili verd, llet i pa. S’acompanya amb ou dur, olives i patates.

 • Picarones

  Resultat d'imatges de Picarones

  Postre fet amb “camote” i “zapallo”.

 • Suspir de limeña

  Resultat d'imatges de suspiro de limeña

  És un postre elaborat amb menjar blanc, llet, sucre i rovells d’ou.

QUÈ PODEM FER I VISITAR AL MACHU PICCHU?

 • La Xarxa de Camins Inques

La impressionant Xarxa de Camins Inques (QhapacÑan), va tenir una longitud inicial de 60.000 km aconseguint així, unir territoris de Colòmbia, l’Equador, el Perú, Bolívia, Xile i l’Argentina. Aquesta, és una de les millors obres d’enginyeria feta completament a mà, sense saber de l’existència de la roda o el ferro, construït fa més de 500 anys.

Resultat d'imatges de red de caminos inca

Actualment, és considerada una de les rutes de tresc més famoses del món. Cada any, al voltant de 25.000 excursionistes decideixen recórrer els 39,000 quilòmetres que es conserven d’aquesta via, amb l’objectiu d’arribar a la Ciutat Inca del Machu Picchu.

 • Inti Raymi

Cada 24 de juny, durant l’inici del solstici d’hivern, es pot visitar La festa del Sol (Inti Raymi), una festivitat en la qual es rendeix culte al Sol, el déu inca. Aquesta celebració es caracteritza per reivindicar l’antiga tradició inca tot representant els seus ritus ancestrals en els llocs sagrats per aquests. En són exemple: Sacsayhuamán, Coricancha i la Plaça d’Armes del Cusco.  Aquesta festivitat tradicional ja té més de 70 anys d’existència i forma part de la cultura de Cusco.

Resultat d'imatges de inty raymi

 • La Vall Sagrada dels Inques

Està situat a 30 quilòmetres de la Ciutat del Cusco i està formada pel riu Urubamba. Aquest, és un lloc fèrtil amb un clima realment agradable, fent possible el desenvolupament de nombroses espècies de plantes i animals. La zona esta composta per les antigues ciutats inques de Pisac, Ollantaytambo, Moray, Chincheros i unes altres de l’època de la colònia. A més, posseeix la major quantitat de recintes arqueològics de l’època dels inques.

Resultat d'imatges de el valle sagrado inca

Per tancar, voldria afegir que la vall és l’escenari perfecte per practicar esports a l’aire lliure, com ara el senderisme i el ciclisme; però també alguns de més extrems com ara l’escalada de muntanya, descens i el ràfting.

Raquel Soldado i Frank López

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: