Lletra a lletra: “Firmado, Abril”

Aquesta setmana, a la secció “Lletra a lletra” us recomanaré uns dels llibres que més m’agraden personalment. Es tracta dels llibres que formen la bilogia “Frimado, Abril”. Aquests dos volums es titulen “Firmado, Abril” i “Cartas para Abril”. Tots dos són de l’escriptora espanyola Paula Ramos Gónzalez i van ser publicats per l’editorial Ediciones Kiwi. La primera part va ser publicada durant l’octubre de 2016 i la segona al març del 2017.

Aquests llibres pertanyen al gènere New Adults que engloba totes aquelles novel·les protagonitzades per personatges que comencen a deixar enrere l’adolescència i s’endinsen a l’edat adulta. Normalment s’ambienten a la Universitat. Tracten assumptes com traumes de la infàntesa, amors, desamors, conflictes familiars, la necessitat d’independència, abusos, maltractaments, etc.

Resultado de imagen de biologia firmado abril   Resultado de imagen de cartas para abril

En aquests dos volums, s’explica la història d’Abril, des que és una adolescent de 13 anys fins que arriba a l’edat adulta. La seva vida i durant el transcurs de la història podrem veure la importància de la seva família, del seu millor amic Noah i d’altres personatges que aniran apareixent i marxant a mesura que la trama avança.

És una bilogia que m’ha agradat moltísim i la veritat és que compta amb personatges i llocs als que els acabes agafant un gran afecte. Un altre aspecte positiu és la manera en què l’autora aconsegueix explicar accions quotidianes sense que la història acabi fent-se pesada. És més, puc garantir que el lector estarà intrigat constantment pel què succeirà  tot seguit. És una novel·la addictiva, fresca i entranyable sense cap mena de dubte.

Aquests llibres els recomanaria a aquelles persones que els agradin les històries d’amor adolescent i els problemes típics d’aquesta edat. I si soc sincera, és el llibre que sempre aconsello de llegir a les meves amigues quan em pregunten quin haurien d’agafar per les hores de lectura.

 

Paula Pajuelo 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: