Tràfic d’animals a Ciudad Real

El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Ciudad Real, en col·laboració amb CITIS, ha detingut i investigat a homes de 40 i 49 anys d’edat, veïns de les localitats de Villamayor de Calatrava i Sant Roque, com a presumptes autors d’un delicte contra la fauna, dedicats al tràfic il·legal d’espècies protegides. Al domicili d’un d’ells s’ha intervingut, entre uns altres, una pantera negra, potes d’elefant i un puma.

La Delegació del Govern ha explicat que, en el marc de l’operació ‘Leopard’, les recerques van començar al desembre del passat any, quan els agents de la Benemérita van detectar la venda d’un puma naturalitzat en un anunci d’un conegut portal d’Internet, exemplar protegit pel Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres.

Fruit de les gestions realitzades els investigadors van descobrir que l’ara detingut també oferia altres espècies, tals com dues potes d’elefant i una pantera negra, per la qual cosa es van realitzar les gestions pertinents per identificar al responsable i el lloc on es trobaven els animals dissecats.

Una vegada localitzat el lloc on es trobaven els espècimens, es va sol·licitar a l’autoritat judicial ordre per realitzar el corresponent registre domiciliari, en el qual els guàrdies civils, acompanyats per un Inspector CITIS van intervenir una pantera negra, dues potes d’elefant, una tortuga carey, un puma, una pell de oryx i dos trofeus de gasela africana.

CITIS és una Convenció sobre la conservació i el comerç d’espècies amenaçades integrat per 183 països, el propòsit dels quals és assegurar que el comerç internacional d’espècimens d’animals i plantes salvatges no amenaci la seva supervivència en el seu mitjà natural.

La Guàrdia Civil recorda que el conveni CITIS empara tant als exemplars vius com als seus productes i parts, que atenent al seu grau de protecció, el comerç amb aquests espècimens es troba restringit, havent-se de conèixer que el comerç no es refereix tan sols a la venda, sinó a la simple oferta, cessió o exposició dels espècimens, podent incórrer els infractors tant en infraccions administratives com a penals.

Resultat d'imatges de oryx

Sergi Borrego i Gabriel Lacueva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: