Viatgem cap a Suècia!

Introducció i situació geogràfica:

Suècia és un país nòrdic de la península escandinava a l’Europa septentrional. La seva capital és Estocolm i està situada a la part nord d’Europa i té fronteres amb Noruega a l’oest i amb Finlàndia al nord-est, i està connectat amb Dinamarca pel Pont d’Öresund al sud. Té una població mitjana de 9,2 milions d’habitants. Té 450 mil km quadrats i és el tercer país més gran a Europa pel que fa la seva superfície.

Resultat d'imatges de situació geogràfica Suècia

Política i moneda:

Suècia es caracteritza per tenir una monarquia constitucional i amb un sistema parlamentari de govern i una economia molt desenvolupada pel que fa en comparació amb altres països. El monarca del país, és Carles XVI Gustau i la moneda utilitzada en el país és la moneda sueca.

corona-suecia

Resultat d'imatges de Carles XVI Gustau

 

Idioma i Bandera:

Es parla el suec, que és una llengua d’origen germànic i dins de la llengua, hi ha diferents dialectes que la gent utilitza depenent la part en la que ens situem de Suècia uns exemples de dialectes són:

El significat dels colors de la bandera es basen en tres coses principals:

-La bandera té dos colors que són el blau de fons i la creu groga. El groc representa la generositat i el blau la veritat i la lleialtat. Originàriament la bandera està inspirada per l’antiga bandera nòrdica.

Resultat d'imatges de suecia

 

Imatge relacionada

Gastronomia:

Kanelbullar: És com una pasta amb canyella i consisteix en una tira llarga de massa pastissera enroscada en forma d’espiral i per sobre té una mica de sucre. Se li posa una mica de xarop de canyella per que no es desfacin les tires envoltes. Normalment el 4 d’octubre, es celebra el Kanelbulledagen és a dir el dia del brioix de canyella. Encara que també ho pots degustar durant qualsevol època de  l’any ja que és un dels menjars més típics del país.

Imatge relacionada

Semla: És un dels pastissets típics i més tradicionals per l’època de quaresma.

Resultat d'imatges de semla

KÅLDOLMAR: Porta carn picada acompanyada de bàsicament qualsevol aliment que hagi sobrat, així que pot variar entre ou, ceba i algun gra com l’arròs o ordi, ja que tradicionalment es preparava amb el que havia sobrat de menjars anteriors.

kaldolmar

Fika: Es sol consumir acompanyat d’un bon cafè Suïs i pastes o galetes dolces quan es fan pauses de treball o quan arriba la tarda per xerrar és molt comú a Suècia veure la gent tastant aquesta delícia.

fika

Clima i temperatures del país:

Les quatre estacions del clima suec són molt diferents en la seva temperatura mitjana i en la seva manera d’afectar al paisatge. El clima ha canviat una mica els últims anys suavitzant l’hivern i creant estius més càlids.

La temperatura del mar, sobretot la de la costa oest, és lleugerament més càlida que al Canal de la Manxa. Depenent l’època de l’any i la situació geogràfica de la teva destinació a Suècia condicionaran el tipus de roba que has de portar en la teva maleta.

Aquestes serien les temperatures depenent l’estació

Imatge relacionada

Llocs que podem visitar:

L’hotel de gel!: És una estructura permanent que inclou suites de luxe, cadascuna amb bany privat i relaxació privada, i suites d’art, esculturades per artistes seleccionats. A més d’una gran barra de gel que serveix xampany i una galeria de gel. Aquesta experiència en gel es pot visitar durant tot l’any i es refreda per plaques solars durant els mesos d’estiu.

Resultat d'imatges de Icehotel

 

El museu d’ABBA: El museu és una exposició permanent al nou ” Saló de la fama de la música sueca ” a l’illa de Djurgården, un passeig a pas, o un petit autobús o tramvia del centre de la ciutat. El museu esta situat entre el parc d’atraccions Gröna Lund i el lloc d’art de Liljevalch, a 5 minuts caminant del Museu a l’aire lliure de Skansen i del famós Museu Vasa.

Presenta la roba escènica, els artefactes, el material de concerts, les entrevistes, etc. en un ambient contemporani i interactiu.

Imatge relacionada

Resultat d'imatges de abba museum entrance

Gamla Stan: El casc antic d’Estocolm és una de les belleses de Suècia. Està format per estrets carrerons empedrats d’estil medieval. Destaquen la Plaça Major, la seu de l’Acadèmia Sueca i el vell edifici de la Borsa, a més del Palau Real.

Imatge relacionada

Per últim un dels destacats és Liseberg:
Està situat a Gotemburg i inaugurat en 1923, és el parc d’atraccions més gran d’Escandinàvia, amb prop de tres milions de visitants a l’any. Muntanyes russes, o “Mechanica”, a 30 metres del sòl i amb un gir de 360 graus, són dos de les activitats més excitants que fer a Suècia.

Resultat d'imatges de liseberg

“Celebrities” / persones famoses del país: 

Zlatan Ibrahimovic: Recent jugador dels Galaxy a la lliga Americana MLS i jugador de la selecció sueca.
Resultat d'imatges de Ibrahimovic galaxy

Emil Forsberg: Jugador de l’equip alemany Leizpig i actual jugador de la selecció sueca:

Resultat d'imatges de forsberg

Alicia Vikander: Famosa actriu en el país i que agrada molt a la gent. Ha guanyat molts premis durant la seva jove carrera.

Resultat d'imatges de ALICIA VIKANDER

Sergi Velez i Yacouba Mangassouba

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: